BURSA (AA) - Kütahya'nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupınar'da hücum emrini verdiği saatlerde, Milli Mücadele ruhunu yaşatmak için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneğince anma tören gerçekleştirildi.

Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret eden katılımcılara, o dönem Türk askerinin kumanyası olan kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı dağıtıldı. Etkinlik için Bursa'dan da katılım sağlandı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos Zaferi'nin önemine değindi.

Aktaş, şunları kaydetti:

"Biz Malazgirt'ten bu yana yaklaşık bin yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Bu mücadele, Anadolu'yu vatan kılma mücadelesidir. Niyetimiz zaferlerimizle övünmek değil. Niyetimiz, ecdadımızı zaferlere götüren ruh ve manayı idrak ederek, bekamızı, varlığımızı korumak ve dünyanın tüm mazlumlarının umudunu boşa çıkarmamaktır. 30 Ağustos, şartlar ne olursa olsun başarılı bir ülke olmak için önümüzün daima açık olduğuna işaret eden bir deniz feneridir. Bize düşen ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzel ülkeyi, birliğimizden beraberliğimizden ödün vermeden hep birlikte kalkındırmaktır."

Etkinliğe, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Kayhan Yazıcı, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.