Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen Aydın'daki kamu kurumlarının esnek çalışmaya geçmediğini belirterek yetkililere seslendi. Çetinbaş, "İlimizde ve özellikle kamu kurumlarında pozitif vaka sayısı yüksek olmasına ve her geçen gün riskin artmasına rağmen neden esnek çalışmaya geçilmiyor?" diye sordu.
Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabileceği belirtilmişti. 
Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, genelge kapsamında kimi illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi riski azaltan yöntemlerle çalışıldığını ancak vakaların arttığı Aydın’da Sayın Cumhurbaşkanımızın “teşvik edeceğiz” dediği esnek çalışmaya geçilmediğini belirtti.

Söz konusu genelgeye atıfta bulunan Çetinbaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında; Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Coronavirus salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak, sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ilimizde vaka sayılarının da yüksek olduğu göz önünde bulundurularak kamu kurum ve kuruluşlarının dönüşümlü ve ya esnek çalışmaya geçmesi, dönüşümlü çalışma için kurum personellerini iki guruba ayırarak 5’er günlük, birer hafta süre ile dönüşümlü çalışmanın uygulanması ve Covid-19 tedbirleri kapsamında gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir." dedi.
Kentteki birkaç kurumda esnek çalışmaya geçildiğini belirten Çetinbaş, "Ancak esnek çalışmaya geçmeyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da bir an önce esnek çalışmaya geçilmesi büyük önem arz etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında 1 Haziran itibariyle esnek çalışmanın sonlandırılması ile birlikte kamu çalışanlarında pozitif vaka sayısı ilimizde gün geçtikçe artış göstermiştir. Pozitif vaka sayısının artması ile birlikte personellerin evlerindeki yaşlı anne baba ve ailelerine hastalığı bulaştırma korkusu hasıl olmuştur." ifadelerini kullandı.
Vaka artışlarına dikkati çeken Çetinbaş, "Aydın ilimizde ki kamu kurum ve kuruluşlarında personel eksikliği gerekçe gösterilerek dönüşümlü çalışma geçilmemesi , Covid-19 pozitif vaka sayısının çalışanlar arasında daha hızlı bir şekilde yayılması ve halihazırda çalışan personelin iş göremez hale gelmesi demektir ve önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar doğuracaktır. Esnek ve ya dönüşümlü çalışmaya geçildiği taktirde ise, ilgili birimlerde çalışan personelin bulaş riski yüzde 50 oranında düşecektir. Aynı zamanda personellerin daha verimli çalışmaları sağlanmış olacaktır." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen vaka sayısı ve bulaş riskinin yüksek olduğu Aydın’da hâlen esnek çalışma veya dönüşümlü çalışmaya geçilmediğini kaydeden Çetinbaş, Covid-19 bulaş riskinin azaltılması ve alt seviyelere düşürülmesi için bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma, uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Çetinbaş, "Yine Covid-19 ile mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, İçişleri Bakanlığımızın 81 ile göndermiş olduğu yeni genelge ile bulaş riskinin azaltılması için birçok yeni tedbirler alınmıştır. Aydın ilimizde vaka sayısının yüksek olması, kamu çalışanları arasında pozitif vaka sayısının yüksek olması nedeniyle esnek çalışma, dönüşümlü çalışma ve uzaktan çalışma sisteminin bir an önce getirilmesi gerekiyor." dedi.