CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 
Sanayicilerin taleplerini anlatan Şahin, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sanayicinin, yatırımcının, ticaret erbabının yanında olduğunu, bütün yatırımlarında destek verdiğini vurguladı. 
2. teşvik bölgesinde yer alan Aydın’ın ekonomik, sosyal yapı, coğrafi olarak komşusu Manisa’yla aynı statüde olduğunu ancak Manisa’nın 3. teşvik bölgesinde olduğu için yatırımların Manisa’ya yapıldığını belirten Şahin, teşvik bölgesi olarak Aydın’ın 3. bölgede yer alması gerektiğini söyledi. Öte yandan Şahin, Aydın sanayisi ve ticaretinde serbest bölgenin önemine dikkat çekti.

"FARKLI SINIFLANDIRMAYI DOĞRU BULMUYORUZ"

Tezcan ise şu değerlendirmede bulundu: “Aydın’ın, Manisa ile farklı sınıflandırılmalarda olmasını doğru bulmuyoruz. Manisa’nın olduğu gibi Aydın da 3.bölge içerisinde olmalı ki, adaletsiz bir dağılım söz konusu olmasın.”dedi.
Ayrıca sektörel teşvik uygulamasının da etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Tezcan, sanayicilerin taleplerini dinlediklerini ve bu taleplerin temsilcisi olacaklarını belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediye başkanlarına, sanayicinin ve esnafın her daim yanında oldukları için teşekkür eden  Tezcan, Sanayi Odası ve yerel yönetimlerin işbirliğinin önemine değindi.