Nazilli Belediyesi ve İncirliova Belediyesine iş başvurusu yapan kişilerin güvenlik soruşturmalarının yaklaşık 5 aydır bekletildiği öne sürüldü. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulunarak, “Aydın Valisi’nden bu gecikmelerin önlenmesi için talimat verilmesini bekliyoruz” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Partisinin kongre sürecinde olduğunu ve Aydın’daki delege seçimlerinin hafta sonu tamamlandığını hatırlatan Tezcan, “Kongre takvimi sürecindeyiz. Önümüzdeki dönem yerelde kazandığımız bu başarıları genelde de taşıyarak CHP’yi iktidara taşıyacağız. Aydın’da çok büyük bir demokratik olgunluk içerisinde delege seçimlerimiz tamamlandı. CHP’de bu yarış hizmet yarışı sürecidir. İlçelerimiz büyük bir olgunluk içerisinde seçimi bitirdiler” dedi. 
“HEDEF İÇ DEĞİL DIŞ İKTİDAR”
İlçe kongre takvimi belirlendikten sonra il kongresi ve kurultayın gerçekleştirileceğini belirten Tezcan, “Kongreler parti içi görev alma sürecidir. Asıl hedef iç iktidar değil, dış iktidardır. Bizler iç iktidara değil, dış iktidara odaklanacak şekilde kongre sürecini yürütüyoruz. Amacımız Türkiye’yi içinde olduğu sıkışıklıktan çekip çıkarmaktır” ifadelerini kullandı
Ekonomik dar boğazdan söz eden Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye demokrasisi, ekonomisi, dış politikası sıkıntılı bir ülke. Türkiye yönetilen bir ülke olmaktan çıkmıştır. Savruluyor ve sürükleniyor. Bugün Türkiye’de asgari ücret görüşmeleri gündemde. Devlet, alacakları ile ilgili yüzde 22 oranını belirlerken, vatandaşın, işçinin memurun zammını ise bunun yarısının altında planlıyor. Ben vergi alırken enflasyon yüzde 22 ama ben verirken yüzde 10. Önümüzdeki dönem bütün bu problemleri çözecek bir çözüm sürecidir. Türkiye’de 8.5 milyon vatandaşımız 673 liranın altında gelirle yaşıyor. 850 bin vatandaşımız bin liranın altında dul ve yetim aylığı alıyor. Açlık sınırı asgari ücretinin üstünde. Yoksulluk sınırı 6 bin 500 lira oldu. Memurların kamu çalışanlarının ve işçilerin yüzde 90’ı yoksul. Öğretmenler, bankacılar, devlet memurları ve işçiler yoksul. Böyle bir tablo içinde adaletin, hukukun, ekonominin, siyasetin sıkıştığı bir cenderededir. Kongreler dönemlerimiz Türkiye’de yeni iktidar arayışındaki kadroları oluşturacak. Bu süreçte kadrolarımız zenginleşecektir.”
VALİ KÖŞGER’E ÇAĞRI
İncirliova ve Nazilli Belediyesi işçi alımlarına ilişkin güvenlik soruşturmalarının 5-6 aydır tamamlanmadığına ilişkin soruya yanıt veren Tezcan, “O şikayet bize de geldi. Şunun bilinmesinde yarar var. Belediyelerimizden kaynaklanan bir sorun değil. Vatandaşlarımız bunu bilsinler. Her iki belediyemiz de bu konuda bir an önce işlemleri tamamlayıp sonuçlandırmak istiyor ama güvenlik soruşturmaları merkezi idari tarafından yapılan soruşturmalar. Gecikmeler belediye başkanlarımızın da elini bağlıyor. aAydın Valisi’nden bu gecikmelerin önlenmesi için talimat verilmesini bekliyoruz.”

Tezcan'ın basın toplantısına Efeler Belediye Başkanı M.Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve çok sayıda partili katıldı.