Nazilli’de bir kişinin köpeğini motosikletinin arkasına bağlayıp otoyolda sürüklediği görüntü, büyük tepkilere neden oldu. Hayvan severlerin şikayeti üzerine polis tarafından ifadesi alınan köpek sahibinin, “İnsanlar çok tepki gösterdi diye ipini çözüp köpeği orada bıraktım” dediği öne sürüldü. 

Nazilli’de vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntü, vicdanları sızlattı. Köpeğine bakamayacağı gerekçesiyle başka bir arkadaşına sahiplendirmek için yola çıkan kişi, taşıma yöntemiyle hayvan severlerin büyük tepkisini topladı.

Motosikletinin arkasına iple bağladığı köpeğini otoyolda sürükleyen vatandaş hakkında hayvan derneklerine ve polis ekiplerine çok sayıda şikayet geldi.

Köpek sahibinin ifadesinde, “Köpeği motor arkasında sürüklerken insanlar çok tepki gösterdi diye ipini çözüp köpeği orada bıraktım” dediği öne sürüldü.

Aydın Hayvanları Koruma Derneği ve Nazilli Hayvan Severler Derneği köpeği bulmak için yoğun çaba sarf ederken, Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün de hayvan sahibini bularak hakkında işlem başlatacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Hastaoğlu Tekinbaş, “Adam köpeği motor arkasında sürüklerken insanlar çok tepki gösterdi diye ipini çözüp köpeği orada bıraktım’ demiş!!! Otoyolda!!! Köpek yaralı mıydı, gerçekten bıraktı mı meçhul. Nazilli Hayvan Severler Derneği ile eşgüdümlü olarak köpeği bulma çabasındayız. Emin olun ki dört koldan birçok insan çaba sarf ediyoruz şu anda. Milli Parklar Şube müdürlüğü de hemen olaya el attı ve yarın Nazilli’ye gidecekler. Tabii ki para cezası kesilecek !!! Keşke başka türlü olsaydı. Umarım çok yakında kanun değişecek de bunun gibi insanlar hak ettikleri cezayı alacaklar. Dilerim köpeği bulma haberini de verebilirim sizlere” ifadelerini kullandı.