Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Av. Rabia Altuntaş Çiftçi’nin ADÜ’de yapılacak panele konuşmacı olarak katılmasının engellendiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Katılacak kişinin belirlenmesi öncelikle ilgili komisyon tarafından yapılmakta, komisyon kararı üzerine baro başkanlığınca gerekli yazı yazılmaktadır” denildi.

Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılacak “Çocuk istismarına bütüncül bakış” isimli panel, Aydın Barosu’nda yeni bir polemiğe neden oldu.

Paneli düzenleyenler, Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av. Rabia Altuntaş Çiftçi’nin konuşmacı olarak katılımı için Aydın Barosu’na yazı yazdı. Ancak Aydın Barosu’ndan gönderilen cevabi yazıda, Rabia Altuntaş Çiftçi’nin yerine farklı 2 avukatın görevlendirildiği belirtildi. Konuşmasının engellendiğini ifade eden Çiftçi, duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Aydın Barosu’ndan yapılan açıklamada, Çiftçi’nin ilgili komisyon toplantısına katılmadığı, o toplantıda farklı iki avukatın görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Baromuza kurumsal olarak gelen başvurular işleyiş gereği olarak ilgili komisyon ya da kurullara havale edilmekte, konuşmacı ve katılımcılar o komisyon tarafından belirlenmekte olup, Baro Başkanlığının ya da yönetim kurulunun bu hususta bir karar vermesi söz konusu değildir. Herhangi bir etkinlikte baromuz adına bir konuşmacı ya da katılımcı görev alacak ise katılacak kişinin belirlenmesi öncelikle ilgili komisyon  tarafından yapılmakta, komisyon kararı üzerine baro başkanlığınca gerekli yazı yazılmaktadır” denildi.