Aydın'da 40 kişiden topladığı 5 milyon liraya yakın para ile kayıplara karışan Safiye Gökçen Y., yakalandı.

Aydın'da kendini bankacı/broker olarak tanıttığı kişilerden, bitcoin oynayarak para kazanma vaadiyle para toplayıp kayıplara karışan Safiye Gökçen Y., bir süredir aranıyordu.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Safiye Gökçen Y.'nin izine Bursa'da ulaştı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinesiyle, Safiye Gökçen Y. yakalandı.

Hakkında Bilişim Sistemleri Banka ve Kredi Kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle Dolandırıcılık Suçundan aranan Safiye Gökçen Y., Aydın polisine teslim edildi.

NE OLMUŞTU?

Çiftlik Bank benzeri bir yapı oluşturan Safiye Gökçen Y., kısa sürede doktor, hemşire, polise kadar çok sayıda meslek grubundan 40 kişiye ulaştı. Bitcoin almak için para topladığı bu kişilere 2 yıl boyunca kar payı ödedi. Para aldığı kişilere, kurdukları şirketin arkasında JES firması bulunduğunu, yeğeninin Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, güven kazanan Safiye Gökçen Y., 2 ay önce ortadan kayboldu.

Safiye Gökçe Y.’nin, telefonlarını açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 28’i avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.