Ege Bölgesini oluşturan illerin Ankara’da faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin bir araya gelmesi ile oluşturulan EGEM Platformu tarafından Ege Bölgesi Milletvekilleri ile Egeli Bürokratları buluştu. Kalabalık bir grubun katıldığı kokteylde büyük bir coşku yaşandı.

Ankara Point Otel’de gerçekleştirilen “Egeliler Birlik ve Beraberlik” kokteyline Bayındırlık ve İskan Eski Bakanları Cengiz Altınkaya ve Adnan Keskin, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Adnan Aydın Sezgin, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, farklı alanlarda görev yapan çok sayıda Egeli vatandaşlar ile EGEM Platformunu oluşturan dernek başkanları ile yöneticileri katıldı.

“EGELİLERİN BÜYÜK BİR BÜYÜK GÜÇ OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kokteylde, Aydınlılar Derneğinin Kuvva-i Zeybek Ekibinin Bölgesi oyunlarından oluşan zeybek gösterisi ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Büyük coşku ile izlenen zeybek gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Zeybek gösterisinin ardından Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ve EGEM Platformu Dönem Başkanı Halil Apaydın söz aldı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yılı nedeniyle sevgi, saygı ve rahmetle anarak sözlerine başlayan Başkan Apaydın, “Bildiğiniz gibi Egem Platformu Ege bölgesini oluşturan Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin Ankara’da faaliyet gösteren Vakıf ve Derneklerinin bir araya gelmesi ile 2005 yılında kurulmuştur. Platformumuzun amacı Ege Bölgesini oluşturan illerimiz arasında iş birliği, güç birliği ve dayanışmayı sağlayarak birlik ve beraberlik anlayışı içinde Ege’mize ve Türkiye’mize hizmet etmektir. Platformumuz, kuruluşumuzdan itibaren geçen 14 yıllık süre içinde kuruluş amaçlarımıza uygun olarak pek çok etkinlik gerçekleştirerek bölgemizin her yönüyle tanıtımına, Egeliler arasındaki birlik ve beraberliğin artmasına, hemşerilerimiz arasında “Ege’liğim” kavramının oluşmasına katkı sağladığı gibi Egelilerin Ankara’da büyük bir büyük güç olduğunu da göstermiştir” dedi.

TANITIM GÜNLERİNE DAVET ETTİ

Platformun önceki yıllarda Ankara’da 11 kez gerçekleştirdiği “Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri” ile bölgenin tarihi, turizmi, kültürü, folkloru, yöresel yemekleri, sanayi ve ticaret potansiyeli ile, doğal kaynaklar ve el sanatları yönünden, tanıtılmasına katkıda bulunulduğunu kaydeden Başkan Halil Apaydın, şu ifadeleri yer aldı:

“Ege Bölgesinin her yönüyle tanıtılmasını amaçlayan bu etkinliklerde her yıl yaklaşık 300 bin kişi ziyaret etmiş ve etkinlikler büyük ilgi uyandırmıştır. Platformumuzca düzenlenen Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinliklerinin 12’ncisini, 28 Kasım 01 Aralık 2019 tarihleri arasında ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. 4 gün sürecek olan 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerinde etkinlik süresince hemşerilerimizi yanımızda görmek bizlere moral ve güç verecektir. Tüm hemşerilerimizi Ege’ye gönül veren herkesi 4 gün boyunca 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerine bekliyoruz. Egem Platformu olarak bizler; Ege Bölgesini oluşturan iller ile Ankara arasında bir köprü vazifesini yerine getirmeye hemşerilerimiz arasındaki birliktelik ve dayanışmayı daha ileriye taşımaya, bölgemiz insanının yanında olmaya, bölgemizin gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamaya çalışacağız ve Ankara’da Ege’mizi güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EGEM Platformu Dönem Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasından sonra kokteyle katılan milletvekilleri, Egelilerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını, bölgeye güzel hizmetleri bulunan Egem Platformunu oluşturan dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.