‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafa "Bu bana çok abartılı geldi" yanıtını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle ilgili Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter açıklama yaptı. Şoför esnafının sorunlarını tek tek sıralayan Öter, “Ayakta durmak için geçici çözüm üretilmesi küçücükte olsa destek paketi yeterliydi abarttığımız için özür dileriz” dedi. 
Partisinin 7’nci Olağan Kongresi için Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a servisçi olduğunu belirten vatandaş, "İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz" dedi. Erdoğan ise, "Bu bana çok abartılı geldi" yanıtını verdi. 
Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, esnafın sorunlarına çözüm beklediklerini belirterek konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sorunların tek tek anlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
“1 – 2014 yılında ilimizin büyükşehir olması ile birlikte uygulamaya geçen Büyükşehir Kanunu’nun 7’inci maddesinin F bendi bizlere abartılı geldi. Tasımızı tarağımızı aldık, il merkezlerinde kurulan Ulaşım Daire Başkanlıklarına götürdük. Çıkan maliyetler bizlere abartılı geldi.
2-Akaryakıttaki dünyanın en yüksek vergileri bizlere abartılı geldi.
3- Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi işlerimizi durdurdu okullara öğrenci taşıyan esnaflarımız biranda işleri durdu ama  kredi  ödemeleri, Bağ-Kur  primleri, araç trafik sigortaları motorlu taşıtlar vergileri, TÜVTÜRK muayeneleri durmadı. İşler  durdu ama ödemeler durmadı.  Yedi aydır  kara kara düşünüyoruz evde çoluk çocuğa bir şey diyemedi esnafımız abartmayalım diye..  
4- Bir anda motorlu araç fiyatları ikiye katladı ne olduğunu anlayamadık alan yok satan yok 50 bin TL’lik araç 80 bin TL oldu, 100 bin TL’lik araç 150 bin TL oldu. Ne oldu da abartıldı anlayamadık!
5- Milli Eğitim taşıma ihalesi alıp öğrenci servis taşıma işi yapan esnafımız Mart 15‘ten bu yana ne yapacağını bilemez durumda. Bu yetmezmiş gibi sanki ülkede her şey düşmüş. Enflasyon - hanesinini görmüş gibi maalesef geçen yıla oranla fiyatlar yüzde 20 ‘ye yakın düşük olarak belirlenmiştir. Nasıl bir hesap yapılıyor ise bize de bunun formülünü de verseler de bizde parçacıya, lastikçiye, mazotçuya versek. Sigortacıya gittiğimizde daha önceki aldığımız fiyatların daha düşüğüne almamamıza yardımcı olsa keşke de çu fiyat artışlarına karşı serzenişimizi abartmasak. Yazıktır bu esnafa geçen yıl 200 TL olan taşıma işi bu yıl 160 TL olarak belirlenmiş.
6- Maalesef ülkemiz dolar ve euroya bağımlı durumda. Aracımız arıza yaptığında ya da periyodik bakıma girdiğinde bırakın ayı, gün gün değişen fiyatlarla karşılaşıyoruz. Tamirci, parçacı veya servisçi de ‘Dolar artı euro artıyor maalesef parçalarda artıyor’ diyor. Yani bu kur artışı esnafımızın bükük beline iyece kamburlaştırıyor. 
7- Yağcıya gittik fiyatlar arttı, lastikçide fiyatlar arttı.  Yedek parçacıda fiyatlar arttı. Yıkamacıda bile fiyatlar arttı. Tüm tüketimimizde fiyatlar arttı neden bu kadar abartıldı anlayamadık.
8- Dün Malatya’da servisçi esnafımız Cumhurbaşkanımızdan destek istedi ‘Abartmayın’ denildi. 7 aydır çile çeken okul servisi işletmecisi esnafın dayanacak gücü kalmadı. Çaresizlik aldı başını gitti. Oysa esnaf olarak beklentilerimiz abartılı değil. Ayakta durmak için geçici çözüm üretilmesi küçücükte olsa destek paketi yeterliydi abarttığımız için özür dileriz.
Biz esnafın temsilcileri olarak esnafımızı her derdini, sıkıntısını çözüme kavuşturma yönünde ilimiz milletvekillerine, üst kuruluşlarına ve ilgili birimlere aktarmakla mükellefiz. Esnafımız kan ağlarken, derdine bir nebze çare ararken, sanki hiçbir şey yokmuş gibi mi davranalım? . Lütfen esnafımızın haykırışına kulak verin.”