Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm berber, kuaför ve yanlarında çalışan kalfalara koronavirüs testi yapılacağı açıklandı.    

Koronavirüs salgını nedeni ile toplum sağlığı açısından büyük rol oynayan berber ve kuaförler geçen Cuma günü zabıta ekipleri, sağlık müdürlüğü ekipleri ve oda personelinin de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından hijyen ve sosyal mesafe kuralları ile ilgili denetimden geçti. Denetimlerde, büyük çoğunluğunun İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgedeki kurallara uyduğu görüldü. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan, şu ifadelere yer verdi:

“Salonların açılacağını öğrendiğimiz günden beri bakanlığın hazırladığı genelge kurallarına uyulması için tüm üyelerimizi uyardık. Toplum ve insan sağlığı açısından önemli yer tutan hizmet birimleri içerisinde yer alan berber ve kuaför esnafımız geçen Cuma günü hijyen ve sosyal mesafe kuralları ile ilgili denetlendi. Denetimler sonunda esnafın büyük bir çoğunluğunun tüm kurallara uygun işleyiş gösterdiği tespit edilirken yüzde 10’luk bir kısmının bazı uyarılar aldığı tespit edildi. Biz Efeler’deki tüm salonlara eldiven ve maske desteğinde bulunduk ve onlarında temin edebilmesi açısından bazı çalışmalar yaptık. Bilindiği üzere denetimler devam edecek. Umuyorum ki bu hafta gerçekleşecek olan denetimde tüm salonlarımızın kurallara riayet ettiğini görürüz. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tüm berber, kuaför ve yanlarında çalışan kalfalarımıza koronavirüs testi yapılacak. Umuyorum ki hepsinin testi negatif çıksın ve yeni normal dediğimiz bu günlerde daha fazla vaka sayıları duymayalım.”