19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Aytekin Kaya; "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlere güvenimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya bu yıl aynı tarihe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kaya mesajında; "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde bağımsızlık  meşalesinin yakılışının 101. yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919 tarihi, bütün orduları dağıtılmış ve memleketinin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olsa dahi esareti kabul etmeyen, hürriyetinden asla vazgeçmeyen büyük Türk milletinin yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919'da Samsun'da tutuşturulan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum'dan geçerek vatan aşkıyla atan kalpleri, bağımsızlık duygusuyla çarpan yürekleri tutuşturarak tüm vatan sathına yayılmıştır. Efeler diyarı Aydın'ımız, İncirliovamız'daki efelerimiz ve efe yürekli tüm hemşerilerimiz Ulu Önderimizce yakılan bu istiklal meşalesini korkusuzca yüreklerinde taşımışlar, milli mücadelede öncü ve örnek olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

HAZİNEMİZSİNİZ

Gençlere verilen önemi vurgulayarak yine gençlere seslenen Başkan Kaya; "Tarihten silinmek istenen bir milletin özgürlüğünü kazanmak için mücadeleye başladığı bir günü "gençlik bayramı" olarak kabul etmesi ve ayrıca Ulu Önderimiz Atatürk tarafından "benim doğum günüm 19 Mayıs'tır" diye ilan edilmesi gençlerimize verilen önemin ve duyulan güvenin en büyük göstergesidir. Sevgili Gençler; vatanını kendi canından aziz bilen atalarımızın verdiği destansı mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Büyük Atatürk'ün ilke ve devrimleri sizlere emanettir. Hiç kuşku yok ki sizler, yüreklerinizdeki vatan sevgisi ve tükenmek bilmeyen enerjiniz ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak en önemli hazinelerimizsiniz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz siz gençlere güvenimiz tamdır" dedi.

İKİ DEĞERLİ GÜN AYNI TARİHTE BULUŞTU

Vatandaşların hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını hem de Kadir Gecelerini kutlayan Başkan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu yıl hem milli hem de manevi iki çok güzel ve anlamlı günümüz 19 Mayıs tarihinde buluştu. Korona virüs salgını nedeniyle milli bayramlarımızı ve kandillerimizi hep birlikte kutlayamasak da yüce Allah'ın ve vatanımızın sevgisi ile dolu olan gönüllerimiz bir ve beraberdir. Yürekten inanıyorum ki önümüzdeki yıl bu anlamlı günleri sağlıkla, hep birlikte kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle  Milli Mücadelemizin başladığı gün olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı ve bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir Gecenizi kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, kutsal vatanımızın huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu, Kadir Gecemiz mübarek olsun" diye konuştu.