Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Adnan Menderes Kent Ormanı’ndaki tesislerde düzenlediği programla Aydın'daki basın çalışanlarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Düzenlenen kahvaltılı toplantı organizasyonuna, il genelinde görev yapan basın çalışanları katıldı. Kaplan, kahvaltıya katılan basın çalışanları ile tek tek ilgilendi.

24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırıldığını hatırlatan Başkan Nedim Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

“Ben öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu organizasyon 24 Temmuz’a yakışırdı. Benim il dışındaki programlarım nedeniyle bugüne sarktı. Davetimize icabet ettiğiniz için ve Adnan Menderes Kent Ormanı’ndaki bu organizasyonumuza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Biz şuna inanıyoruz, toplumun gelişmesine ışık tutan, hedef gösteren ve özellikle yanlışı, doğruyu, güzeli, çirkini millete tarafsızca aktaran değerli basın mensuplarımızdır. Büyüğü ile küçüğü ile yereli ile geneliyle bu mesleği icra edenler benim için eşittir. Çünkü hepsinin bir tek amacı vardır, yaşadığı bölgeye katkı sunmak. O bölge halkının hayat standardını bir nebze yükseltebilmektir. Basında tarafsızlık çok önemli. Taraf olursanız halkı doğru bilgilendiremezsiniz. Her farklı düşünceden, her farklı gruptan insanın bu camia içerisinde doğru, ilkeli, dürüst ve millete ışık tutabilen mahiyette haber yapılması en temel arzumdur. Bu şekilde haber yapıldığında biz siyasetçiler yanlışlarımızı tespit ederiz ve görürüz. Bazen attığımız o yanlış adımlardan irkiliriz. Basın her zaman önemli önemli bir güçtür ama doğru kullanıldığında. Buradaki tüm arkadaşlarımızın da öyle olduğunu düşünüyor ve bundan hiçbir şüphem yok. Sansürsüz, özgür, ilkeli, adaletli, dürüst ve topluma yön verebilecek bir basın ümidiyle tekrar gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KAZANKAYA’YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Program esnasında Başkan Kaplan, spordokuz.com İmtiyaz Sahibi Kamil Kazankaya’ya bir sürpriz yaptı. 27 yaşına basan Kazankaya’nın doğum günü nedeniyle hazırlatılan pasta kesildi. Kaplan, program sonunda basın çalışanlarını birer çiçek takdim ederek uğurladı.