Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak düzenlediği programda gazeteciler, ilçenin doğal ve tarihi mekanlarını gezdi.

Sabah saatlerinde Şehitler parkında yapılan kahvaltıyla başlayan etkinlik Unesco Dünya Kalıcı Mirası listesinde bulunan Aydın'ın tek değeri Afrodisias gezisi ile devam etti. Ardından Kahvederesi Yaylası ve civarındaki doğa yürüyüşüne geçildi. 6 kilometrelik parkurda doğa ile iç içe bir zaman geçiren gazeteciler, yoğun mesailerinin stresini attı. Bu yürüyüşte ilçenin turizm gönüllülerinden Abdullah Saray gazetecilere rehberlik yaptı.

Yürüyüşün ardından misafirler, ilçenin önemli sembollerinden seramik ocaklarını ziyaret etti. Burada esnafla sohbet eden gazeteciler, beğendikleri ürünlerden satın aldı.

Programın sonunda Zeki İnal, Kültür merkezinde 1,5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımları ve yapacağı çalışmaları basın mensuplarına anlattı.

Şirin Pide'de yenilen akşam yemeğinden sonra Dandalos Otel'de çay ikramı ile programım son erdi. Gazetecileri hediyelerle uğurlayan İnal, "Katılımlarından dolayı Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Semra Şener'e, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’a ve tüm basın mensuplarımıza teşekkür ederim" dedi. Gazeteciler Afrodisias, seramik atölyeleri, bol oksijene sahip yaylaları ve Osmanlı, Cumhuriyetin ilk yılları ve Antik Roma gibi farklı zaman dilimlerinin içe içe geçtiği adeta zamanı unutturan Dandalos Otel ve Cafe'yi çok beğendiklerini ifade edip tekrar gelmek üzere ilçeden ayrıldı.