Aydın Genç İşadamları Derneği'nde (AYGİAD) yapılan 16’ncı Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Fikret Utku Uyanık seçildi.

AYGİAD, 16’ncı Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Aydın Ticaret Odası (AYTO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen genel kurula, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fırat Barışık ve işadamları katıldı. 

Mevcut Başkan Mehmet Öztaş'ın yeniden aday olmadığı genel kurulda, seçime Fikret Utku Uyanık başkanlığındaki tek liste ile gidildi. 

Seçimde kullanılan oyların tamamını alan Uyanık, AYGİAD'ın yeni başkanı oldu. Uyanık başkanlığındaki Yönetim Kurulu Semih Çakır, Tarkans Zorlu Koşar, Emin İlker Arslan, İbrahim Kaya, Bilal Pekgüzel, Taşkın Cerit, Caner İnceoğlu ve Hakan Apaydın'dan oluştu.

“AMACIMIZ BU TORAKLARA HİZMET ETMEK”

Görevi Mehmet Öztaş’tan devralan yeni başkan Fikret Utku Uyanık, “AYGİAD ilimizin en büyük iş adamları derneklerinden biridir. AYGİAD üyeleri odalar, borsalar, STK’larda görev almış ihracatçı, sanayici ve hepsi kendi sektöründe lider iş adamlarından oluşmaktadır. Derneğimiz, sayısız projeler üretmiş, çalışmalarda bulunmuş ve bulunmaya devam edecektir. Bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Amacımız üyelerimizden aldığımız bilgi, birikimlerden faydalanarak ekmeğini yediğimiz bu topraklara hizmet etmek ve faydalı işler yapmak olacaktır” dedi. 

“ÜRETİM YAPACAK HERKESİN YANINDAYIM”

Genel Kurula katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da üretimi her zaman desteklediğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi: 
“Ülkemiz sizlerden çok şey bekliyor. Üretmek zorundayız, üretmeden kalkınamayız. İstihdam yaratmalıyız. Bunu yapacak tek nesil sizsiniz. Bizim görevimiz sizin bu yoldaki çabalarınıza yardımcı olmak, önünüzü açmak. Üretim yapacak herkesin yanındayım ben. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin hepinizin yanındayım. Katma değer yaratın, istihdam yaratın, ben sizin yanınızdayım. Size çok güveniyorum. Türkiye size güveniyor.”