Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AYESOB) koronavirüs salgınına karşı önlemler attırıldı. Birlik binasına giriş yapan çalışan ve ziyaretçilerin ateş ölçümleri yapılıyor.

AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Bu salgın sadece ülkemizde değil tüm dünyada görülen küresel bir sorun. Buradaki asıl mesele devlete alınan önlemler konusunda yardımcı olunmasıdır. Vatandaş olarak gerekli tedbirleri alırsak, kurallara uyarsak bu süreci çabucak atlatırız. Ellerimizi her seferinde yıkayalım. Çalışırken eldiven ve maske kullanalım. Vatandaşlarımızdan belirtilen kurallara uymalarını bekliyoruz” dedi.

"ÇALIŞIRKEN MASKE TAKIYORUM"

AYESOB binasında da korona virüse karşı önlemleri arttırdıklarını dile getiren Başkan Çetindoğan, “Birlikteki odalarda sekreterlerle 25 çalışan var. Bunların dışında odaya kayıtlı üyelerimiz birlik binasına geliyor. Bu bakımdan çalışan personel ve ziyaretçilerin binaya girişlerinde ateş ölçümleri yapılıyor. Ateşi yüksek çıkanlar olursa sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Birlikteki 17 çalışanımız için nöbetleşe çalışma dönemine geçtik. Ayrıca yeni çalışma saatlerimizi de 10.00-15.30 olarak belirledik. Birlik Başkanı olarak ben de kişisel önlemlerimi alıyorum. Çalışırken maskemi takıyor ve ellerimizi sürekli dezenfekte ediyorum” diye konuştu.

Başkan Çetindoğan, koronavirüs salgını nedeniyle işyerlerini kapatan esnafa da evde kalmaları çağrısında bulundu.