Boşanma aşamasında olduğu Zeynep Öztürk'ü zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk yargılanmaya başladı. Öztürk İlk savunmasında, tartıştığı eşi Zeynep Öztürk'ün boğazına zincir geçirip iyice asıldığını söyledi. Öztürk, "Yorulunca bıraktım. Ben öldüğünü anlamadım, bayıldı sandım" dedi.

Efeler'de Zeynep Öztürk'ün boşanma aşamasında olduğu eşi Ercan Öztürk tarafından zincirle boğularak öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması başladı. Katil zanlısı Ercan Öztürk, ilk kez hakim karşısına ifade verdi.

Olay, 22 Mart 2019'da 2'nci Sanayi Sitesinde meydana gelmişti. Boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Zeynep Öztürk, Ercan Öztürk’ün cıvata satılan iş yerine geldi. Ercan Öztürk eline aldığı zinciri, Zeynep Öztürk’ün boğazına dolayarak sıktı. Zincirden kurtulamayan Zeynep Öztürk, yaşamını yitirdi. Ercan Öztürk gözaltına alındı, olayda kullanılan 2 bıçak ve zincire el konuldu. Zeynep Öztürk Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Aydın 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması başladı. Duruşmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da katıldı. 

ZİNCİRLE YORULANA KADAR BOĞMUŞ

İlk kez hakim karşısında ifade veren Ercan Öztürk, “Olay günü M.Y. ile yazışmalarını sordum. Bana küfretti. ‘Adam olsaydın da yazdırmasaydın’ dedi.  Aramızda itişme başladı. Biraz boğuştuktan sonra yere düştük. Ben onu yere yatırıp boğazını tuttum. Diğer elimde bıçak vardı. O benim parmağımı ısırdı. Kurtulamadım. O anda can havliyle kiloyla satılan zincirleri gördüm. Zinciri boğazına geçirdim. Kendime doğru iyice asıldım. Dizlerimi yere yasladım. 5-6 dakika kadar sıktım. Yorulunca bıraktım. Ölüp ölmediğini anlamadım, bayıldı sandım” dedi.