Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilde faaliyet gösteren 2 bin 849 şoför esnafından 30 Haziran'a kadar otogarlara giriş çıkış ücreti alınmayacağını duyurdu. Ayrıca, şoförlerin Mayıs ve Haziran hat kira bedelleri faizsiz olarak 3 ay ertelendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren şoför esnafına müjdeyi verdi. Çerçioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Salgın nedeniyle zor durumda olan Aydınlı esnafımıza yardımcı olabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aydın genelinde faaliyet gösteren 2 bin 849 şoför esnafımızdan 30 Hazirana kadar otogarlara giriş çıkış ücretleri alınmayacaktır. Bu süreç boyunca esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz. ‪Bu bağlamda, şoför esnafımızın mağduriyetini gidermek için mayıs ve haziran hat kira bedelleri faizsiz olarak 3 ay ertelenmiştir" dedi.

TAŞINMAZ KİRALAYAN ESNAFA KİRA ERTELEME 

Sokağa çıkma yasağı ve koronavirüs tedbirleri nedeniyle işleri durma noktasına gelen esnaflarla ilgili de açıklamada bulunan Çerçioğlu, "Sokağa çıkma yasakları nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafımızın rahat bir nefes almasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizden taşınmaz kiralayan esnafımızın kira bedellerini faizsiz olarak 3 ay erteliyoruz" diye konuştu.