İncirliova’ya bağlı Osmanbükü Mahallesi’nde 6 yıl önce göğsünden iki kurşunla vurulan 23 yaşındaki Hasan Ay’ın sır cinayeti, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer buldu.  6 sanık hakkında beraat kararı verilmesinin ardından, acılı aile cinayetin faillerinin bulunması için canlı yayında çağrıda bulundu.

İncirliova’ya bağlı Osmanbükü Mahallesi’nde, 6 yıl önce aracıyla seyir halindeyken göğsünden iki kurşunla vurularak öldürülen Hasan Ay’ın, sır cinayetinin aydınlatılması için ünlü programcı Müge Anlı harekete geçti. Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 6 sanık hakkında beraat kararı verilmesinin ardından, acılı aile cinayetin faillerinin bulunması için Müge Anlı'ya başvurdu. Sır cinayete ilişkin ilk program bugün yayınlandı.

KAZA SÜSÜ VERİLDİ

22 Eylül 2014 günü saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda; 09 UB 111 plakalı otomobiliyle Osmanbükü Mahallesi'ndeki evine giden Hasan Ay (23), Acarlar Mahallesi yol kavşağında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Öldürüldükten sonra aracı kanala yuvarlanarak kaza süsü verilen Hasan Ay'ın katillerine ulaşmak için jandarma ekipleri çalışma başlattı. Aylar süren teknik ve fiziki takip sonrası şüphelilerin evlerine şafak operasyon yapıldı. 10 ayrı noktaya aynı anda yapılan operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. 6 sanık hakkında Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamalarda tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme tarafından beraat kararı verilmesi üzerine, acılı aile Hasan Ay'ın faillerinin bulunması için Müge Anlı’ya başvurdu.

SIR PERDESİ ARANALACAK MI?

Ailenin talebiyle Müge Anlı'nın araştırma ekibi, geçtiğimiz günlerde Osmanbükü Mahallesine gelerek incelemelerde bulundu. Osmanbükü'de işlenen sır cinayet 8 Temmuz’da (bugün) yayınlanan bölümde yer aldı.

Programa Hasan Ay'ın babası Cihangir Ay ve annesi ile amcası Veysel Ay, olay yeri tanıklarından Oktay Keskin ile Hasan Ay'ı öldürme suçundan hakkında beraat kararı verilen Bülent Güleçli katıldı.

PROGRAMDA NELER YAŞANDI?

Osmanbükü Mahallesi dışında bulunan Acarlar'daki benzinlikte çalışan ve Hasan Ay'ın eski eşiyle ilişkisi olduğu iddiası üzerine tüm şüpheleri üzerine çeken Bülent Güleçli, programda açıklamalarda bulundu. Güleçli, "Ben öldürecek olsam Hasan'ı değil, eski eşimi öldürürdüm. Çünkü eski eşimin köyümüzden 5-6 kişiyle HTS kaydı olduğu ortaya çıktı" dedi.

Cinayetten sonra olay yerinden aracıyla geçen ve kazayı gördüğü halde durmayan Oktay Keskin ise, "Kazayı gördüm, ancak kaza yapan aracın köyümüzden birine ait olduğunu düşünmedim. Tanımadığım bir araç olduğu için durmadım" şeklinde konuştu.   

Maktül Hasan Ay'ın annesi, babası ve amcası ise yaptıkları açıklamada, "Biz bu cinayete ilişkin kimseyi suçlamıyoruz. Soruşturması nedeniyle köydeki bir çok kişi dosyaya dahil edildi. Biz olayın çözülmesini ve Hasan Ay'ın katilinin bulunmasını istiyoruz. Cinayetin aydınlatılması için bilgisi olanlardan yardımcı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.