Efeler’de güvenlik görevlisi olarak çalışan Aydın Yaşar (36) koronavirüse yakalandı. Bu süreçte yaşadıklarını anlatan Yaşar, “Rabbim kimseye, düşmanıma dahi vermesin. Çok ağrınız oluyor” dedi.

Efeler’de yaşayan güvenlik görevlisi Aydın Yaşar, yüksek ateş ve eklem ağrısı şikayetiyle gittiği Aydın Devlet Hastanesi’nde koronavirüse yakalandığını öğrendi. Tedavi altına alınan Yaşar, çektiği videoyla yaşadıklarını anlatarak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Yaşar, “Öncelikle hastanede bulunduğum süreçte bu hastalığın ne kadar ciddi ve kötü olduğunu yaşayarak bizzat öğrendim. Buradan beni merak eden tüm sevenlerime ‘Allah razı olsun’ diyorum. Bu işin şakası olmadığını bir video yapıp paylaşmak istedim. Kendinize çok iyi bakın. Temastan mutlaka kaçının. Özellikle kapalı ortamda uzun süre kalmayın. Benim durumum ilk geldiğimde çok şiddetli bir ateşle başladı. Eklem ağrıları, ishal, kafanın içinde sanki bir şey varmış gibi bir baş ağrısı, çok ciddi bir üşüme.. Hepsi süreç içerisinde böyle devam ediyor” dedi.

“PSİKOLOJİK OLARAK YIKILDIM”

Konuşmasında yer yer solunum sıkıntısı çektiği gözlenen Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Testimin pozitif çıktığını öğrendikten sonra psikolojik olarak yıkıldım. Ama ayakta durmaya çalışmamız gerekiyor. Çünkü en iyi doktor kendimiziz. ‘Bana bulaşmaz, ben kendimi koruyorum’ diyenlere tek cevabım var; kendimi koruyorum diye bir şey yok. Koruyun ama çok fazla dikkat edin. İnşallah çok büyük bir hasar olmadan atlatırız. Rabbim kimseye, düşmanıma dahi vermesin. Vücudunuz çok kötü oluyor. Ciğerlerimde yüzde 25, yüzde 30 civarında bir tutulma var. Eğer bu yüzde 50’nin üstünde olsaydı çok daha büyük hasarlı geçirirdiniz. Entübe hastası olurdunuz. Ben yüzde 50’nin üstünde olmadan kurtuldum. Ciğerlerim iyi durumda. Nefes alıyorum çok şükür. Dikkat edin, bu işin şakası yok. Rabbim düşmanıma dahi vermesin. Gerçekten sıkıntılı bir şeymiş, bunu yaşayarak öğrenmiş oldum.”