Efeler’de düğün öncesi kuaföre giden Funda Demir Akbaş, yüz bakımı için kullanılan buhar makinesinden çıkan kaynar su ile haşlandı. Düğün öncesi yüzünde birinci derece yanık oluşan kadının açtığı davada, kuaför Y.D.’ye bin 500 TL para cezası verildi. Kuaför Y.D. hakkında iyi hal indirimi uygulanarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Olay, Efeler’de elit kesime hitap eden ünlü bir kuaförde 13 Ekim 2016’da meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre, Funda Demir Akbaş 15 Ekim’deki düğününden iki gün önce cilt bakımı için Y.D.’nin işlettiği kuaför salonuna gitti. 
Cilt bakımı ve düğün saçı için paket anlaşması yapan Funda Demir Akbaş, kuaför koltuğuna oturdu. Akbaş, yüzüne buhar tutulduğu anda buhar makinesinden çıkan kaynar su ile haşlandı. Eşinin yardımıyla hastaneye giden talihsiz gelinin boynunda birinci ve ikinci dereceden yanık oluştuğu anlaşıldı. Kuaförün özür dilemek yerine kendisine alaycı bir şekilde davrandığını belirten Akbaş, kuaför hakkında şikayetçi oldu.
TAKSİRLE YARALAMA SUÇUNDAN DAVA AÇILDI
Funda Demir Akbaş’ın şikayeti üzerine Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı, kuaför salonu işletmecisi Y.D. ve çalışan A.A. hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan iddianame hazırladı. İddianame, Aydın 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 
Yargılama aşamasında hazırlanan bilirkişi raporunda, kuaför sahibi Y.D.’nin asli kusurlu olduğu, çalışan A.A.’nın ise kusurunun bulunmadığı belirtildi.
ÖNCE TAKSİT, SONRA ERTELEME
Yaklaşık 3 yıl devam eden yargılamadan sonra, Aydın 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. 
Kararda çalışan A.A.’nın beraatına hükmedilirken, kuaför salonu işletmecisi Y.D. önce 90 gün adli para cezasına çarptırıldı. 
Sanığın sosyal ilişkileri, geçmişi ve yargılama aşamasındaki davranışları nedeniyle 75 gün adli para cezasına karşılık gelen bin 500 TL’ye indirilen ceza, önce 10 takside bölündü. 
Y.D.’nin adli sicil kaydı bulunmaması, yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlardan aynı suçu bir daha işlemeyeceğinin anlaşılması ve somut maddi zarar bulunmaması nedeniyle sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.