Lider Eğitim Kurumları Kurucularından Engin Polat, eğitimin 12 aya yayılması gerektiğini söyledi. Alanıyla ilgili birçok öneride bulunan Polat, “Ülkemizin geleceği çocuklarımızın eğitimini hiç bir polemiğe kurban etmeden çözebiliriz” dedi.

Lider Eğitim Kurumları Kurucularından Engin Polat, eğitim sistemiyle ilgili birçok öneride bulunarak bu konuda kamuoyu oluşturma çağrısında bulundu. Okulların 12 aya yayılması gerektiğini vurgulayan Polat, modern kampüsler yapılması, işsiz öğretmenlere istihdam sağlanması için de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

“ÜLKEMİN TÜM ÇOCUKLARI HAKEDİYOR”

Polat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Tam da bugün her şey net ve kesin bir hal almış ve yanlış eğitim politikaları kendi itirafını yapıyorken sosyal medyada okul polemiğine giren herkesten ve milyonlarca ailemizden bir baba , yüzlerce lider çocuğun Engin amcası ve Yüksek Lisansını Eğitim Ekonomisi üzerine yapan bir uzman olarak tek bir şey istiyorum. Eğitim 12 aya yayılsın. Hangi kriz çıkarsa çıksın, zaman esnekliği çok rahat yapılabilir ve süreklilik  ilkesine de büyük faydası olur.

Milli gelirden pay, önemli ölçüde artsın ve böylelikle fiziksel koşulları modern kampüsler yapılsın. Sanat, spor ve bolca atölye alanları kurulsun. Bir kriz esnasında altyapı her türlü değişime açık olsun ve okul açma kriterleri en optimum seviyeye çıksın. Bunu ülkemin tüm çocukları hak ediyor.”

“İLKOKULDA İKİ SINIF ÖĞRETMENİ VE PDR UZMANI MODELİNE GEÇİLMELİ”

Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşsiz yüzbinlerce öğretmen adayı tamda bu zamanda göreve alınarak sınıflar bu kampüslerde rahatça bölünebilmeli. İlkokulda iki sınıf öğretmeni ve yeterli sayıda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR)  Uzmanı modeline geçilmeli. Özel okullar devlet okullarıyla mücadelede çok zorlanmalı ki şu anda değerli eğitim emekçileri bu tür planlamayı devlet okullarında gönülden bekliyorlar. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın eğitimini hiç bir polemiğe kurban etmeden çözebiliriz. Bunlar hayal değil inanalım.. Karantina hastaneleri 3 ayda kuruldu. Okullar da kurulur ve Aziz Türk Milleti’nin de maddi destekleriyle. Saygılarımla, harekete geçelim, kamuoyu oluşturalım.”