Karacasu Kaymakamlığı, daha önce ilçeye bağlı Ataeymir Mahallesi’nde görülen koronavirüs salgınının Geyre Mahallesi’ne de sıçradığını duyurdu. Açıklamada, hastanın il dışına bayram ziyaretine gittiği ve virüsü buradan kaptığı belirtildi.

Karacasu’da Ataeymir Mahallesi’ndeki bir vatandaşa, bayram ziyaretine gelen yakınından koronavirüs bulaştığı açıklanmıştı. İlçede ilk vaka olan hastanın ardından ilçe kaymakamlığı bir kişide daha virüs tespit edildiğini duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, il dışına bayram ziyaretine giden bir kişi, yaşadığı Geyre Mahallesi’ne döndüğünde hastalandı. Vatandaşın test sonucunun pozitif çıkmasıyla ilçede vaka sayısı 2 oldu.

İlçe kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Geyre Mahallemizden il dışına bayram ziyaretine giden ve sonrasında temaslı olduğunun belirlenmesiyle 16 Ağustos’ta evinde izole altına aldığımız bir vatandaşın dün hastalık belirtilerini göstermesi üzerine alınan numuneleri pozitif çıkmıştır. Koronavirüs maalesef Ataeymir Mahallemizden sonra Geyre Mahallemizde de vuku bulmuştur” denildi.