(İSMAİL ÖRS)- ADÜ'de beden eğitimi öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan Aleyna Gülişli(22) ve antrenörlük öğrencisi olan Ahmet Akgümüş(21), Efeler'e bağlı Orta Mahalle 222 Sokak üzerinde bulunan yeşil alanda sokak hayvanları için konforlu bir yaşam alanı oluşturdu. Duyarlı öğrenciler hayvanların yağmurdan korunması için oluşturdukları alanın üzerini branda ile kapattı. Alanın içerisine kutulardan bir çok yuva kuran öğrenciler hayvanların eğlenmesi için tırmanma alanını bile düşünerek uygulamaya geçirdi. Bunun yanında alana mama ve su koyan öğrencileri gören çevredeki vatandaşlar Gülişli ve Akgümüş'ü takdir etti.
"İNSANLIK GÖREVİMİZ"
Daha önce de farklı şekillerde sokak hayvanlarına birçok kez yardım da bulunduğunu ifade eden Aleyna Gülişli, "Topluma Hizmet dersinde proje ödevim vardı. Ben hem ödevimi hem de insanlık görevimi en iyi şekilde yapmak için bu projeyi hayata geçirdim", dedi.

Vatandaşları hayvanlara karşı daha yardımsever olmaya davet eden Gülişli, "Esnaflar dükkanlarımızın, ev sahipleri de evlerimizin önü kirleniyor bahanesiyle mama ve bir kap su koymaktan kaçınıyor. Bu dünyada yalnız değiliz. Dünya hepimiz için ortak alan" diye konuştu.
"ÖĞRENCİ HARÇLIĞIMIZLA YAPTIK"
Yaptıkları alan ve mamalar için hiçbir yardım almadıklarını dile getiren Akgümüş, "Hepsini öğrenci harçlığımız ile yaptık. Kimseden yardım almadık. Bundan sonra da sokak hayvanları için elimizden geleni yapacağız. Onlar için bir kap su, bir kap mama" ifadelerini kullandı.