Efeler’de inşaat işçisi Mirza Mehmet Arslan, hatalı basım 100 liralık banknotu koleksiyon değeri taşıdığını düşünerek 100 bin liraya satışa çıkardı.

(İSMAL ÖRS)- Efeler’de inşaat işçisi olarak çalışan Mirza Mehmet Arslan, dört gün önce bankadan bir miktar para çekti.  100 TL’lik paraları sayarken içlerinden bir banknotun diğerlerinden farklı olduğunu gören Arslan bir süre şaşkınlık yaşadı. Paranın ön yüzünde bulunan imzaların diğer banknot imzalarından farklı olduğunu ve ön yüzünde çizgi olduğunu fark eden Arslan, durumu banka yetkililerine bildirdi. Banka yetkilileri parayı inceledikten sonra paranın hatalı basıldığını belirledi.

Parayı satmak isteyen Arslan, “Daha önce bu tür haberleri okudum. Özellikle para koleksiyoncuları hatalı basım paralara ilgi duyuyor. Hatalı basım  50 TL için 50 bin TL isteniyor. Ben 100 TL için 100 bin lira istiyorum. Ciddi ilgilenenler olursa pazarlık da yaparım” dedi.

40 TL TEKLİF ETTİLER

Bir kişinin kendisini arayarak hatalı basım parasını satın almak için 40 TL teklif edildiğini söyleyen Arslan, “Komik bir teklifti. Pazarlık payım var ama bu kadar ucuza satmam mümkün değil. Satamazsam bile çerçeveletip saklamayı düşünüyorum“ diye konuştu.