Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme kapsamında düğün salonlarının 1 Temmuz’da açılacağını duyurmasıyla Aydın’da da hazırlıklar başladı. Aydın Ticaret Odası 16. Meslek Komitesi Meclis üyesi Ümit Kundakçı, “Düğünler eskisi kadar çok kalabalık olmasa da işletme sahiplerinin yüzünün güleceğini düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını duyurdu. Açıklamanın ardından düğün yapacak vatandaşlar salon arayışına girerken işletmeciler ise talepleri almaya başladı.

 Salgın nedeniyle çeşitli önlemlerle açılacak düğün salonları için üyelere uyarılar yapıldığını belirten Aydın Ticaret Odası 16. Meslek Komitesi Meclis üyesi Ümit Kundakçı, yapılan çalışmalar ve tedbirler konusunda bilgiler verdi.

Kundakçı, “Ticaret Odası’na bağlı olanlara biz SMS, mail yoluyla alınması gereken tedbirleri ilettik. Aynı zamanda uyulması gereken kuralları belirten afişler bastırdık. Üyelerimize, salgın yönetme ve çalışma kapsamında kurallara riayet etmeleri için uyarılarda bulunduk” dedi.

SOSYAL MESAFE VE MASKE VURGUSU

Düğünlerde alınan tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğinin altını çizen Kundakçı, “Sosyal mesafeyi korumaları gerektiğini biliyorsunuz ancak bizim düğünlerimiz çok samimi ortamlarda geçer. Koronavirüsün yayılması çok müsait bir ortam. Fakat alınan tedbirlerle minimalize etmek de bizim elimizde. Bununla ilgili kurallara riayet etmeleri konusunda üyelerimizi uyardık. Aynı zamanda sosyal mesafeye özellikle dikkat edilmesi ve kesinlikle maske takılması yönünde uyarımız oldu” diye konuştu.

“BÜTÜN SEKTÖRLERDE SIKINTI YAŞANDI”

İşletmecilerin karardan memnun olduğunu dile getiren Kundakçı, “Bütün sektörlerde ekonomik anlamda sıkıntı yaşandı. Salonların kapatılmasından ziyade, daha az kişiyle iş yerlerinin açık olması tabi ki bizim için daha avantajlı. En azından açılıp da az kişiye hizmet vermek daha iyi. Düğünler eskisi kadar çok kalabalık olmasa da işletme sahiplerinin yüzünün güleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ALINAN TEDBİRLER        

Koronavirüs nedeniyle düğün salonlarında alınan tedbirler şöyle:

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salon içerisinde ve oturma düzenlerinde istisnasız dikkatle uygulanacak. Teması önlemek için kişiye özel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve bardak gibi ürünler kullan at olacak. Pistte temas gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere gerekli eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.