ÖZEL HABER- Aydın’da berber ve kuaförlerin ücret tariflerine yüzde 10 ila yüzde 25 arasında zam yapılacağı açıklandı. Zammın önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlaması bekleniyor.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan, berber ve kuaförlerin ücret tariflerine yüzde 10 ila yüzde 25 arasında zam yapılacağını söyledi. Aynı zamanda Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı olan Çetindoğan, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Çetindoğan, “Kuaförlerde en az 30-35, erkek berberlerinde 15-16 kalemimiz var. Hepsinde farklı zamlar uygulanacak. Bu kalemlere yüzde 10 ile yüzde 25 arasında zam gelecek. Bir-iki günde fiyatlar netleşir ve karar çıkar”  dedi.

Tarifenin önümüzdeki günlerde kalem kalem açıklanacağını söyleyen Çetindoğan, zammın gerekçesini ise şöyle açıkladı:

“Girdi maliyetlerimiz çok arttı. Koronavirüs sürecinde tek kullanımlık havlu kullanmak gibi şartlarımız var. Hijyenle ilgili ek bir çok maliyetlerimiz var. 50 gün çalışamadık. Biliyorsunuz, şu anda berberlerde sadece saç traşı yapılabilecek. Sakal traşı da kalktı. Bu belki de yılbaşına kadar devam edecek. Berberlerde çalışanlar var, elektriği, suyu, kirası, Bağ-Kur’u var. Bu nedenle de sektör sıkıntıya girdi.”