Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yeni Nesil Hastane Kompleksi Basın Tanıtımı, Hastane Yeni Acil Binası’nda gerçekleşti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Serkan Öncü, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Tuncer, Doku İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Dokumacı, Genel Koordinatör İnşaat Mühendisi İlker Sadi, Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Mahmut Çağlayan, İnşaat Yüksek Mühendisi Handan Uşun ve basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi sağlayan bu tür toplantıları, üniversitede yaşanan gelişmeleri şehre aktarmak açısından önemli bulduklarını ifade eden Rektörü Aldemir, Yeni Nesil Hastanenin Türkiye’de örnek teşkil edecek bir donanımda hazırlandığını ifade etti.

Aldemir, “Bu sınavda Türkiye, dünyada ilk beşte yer alırken; bizler de, Üniversitemizin sergilemiş olduğu tavır ve tutum ile örnek üniversitelerden biri olarak seçildik. Biz bu toprağın ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz için görev ve sorumluluklarımızın farkındayız. Bu doğrultuda alt yapısını hazırladığımız Yeni Nesil Hastanemiz teknik donanımıyla sadece bölgede değil, Türkiye’de örnek teşkil edecek” dedi.

“AYDIN İÇİN BİR GURUR KAYNAĞI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Koronavirüs ile ilgili ikinci dalga olma ihtimaline değinen Rektör Aldemir; “Sürekli ikinci dalgadan bahsediliyor. Aydın buna sonuna kadar hazırdır. Sahra çadırına filan gerek kalmayacak. Biz iki hastane binamızı tüp geçit ile birbirine bağlayacağız. Olası bir ikinci dalga meydana çıktığında göreceksiniz, ADÜ’nün bu binası Aydın’a yetecek özellikte ve donanımda hizmet verecektir. Yeni Nesil Hastanemizin teknolojik kapasitesi, konfor düzeyi, insan kaynağı donanımı incelendiğinde Aydın için bir gurur kaynağı olacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren, bu hastaneyi bizlere kazandıran, emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Üniversitenin yeni binasıyla sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirten Hastane Başhekimi Prof. Dr. Serkan Öncü, “Bunu sadece koronavirüs özelinde düşünmeyelim. Bu proje Aydın’ın da öncelemesi gereken çok önemli bir proje olarak hayata geçecek. Sağlık turizmi sadece üniversiteye değil, şehre de büyük katkı sağlayacak” dedi.

Beş katlı binada, 27 bin metrekare alandan oluşan hastane hakkında bilgiler veren Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Mahmut Çağlayan; ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, ana hastane binasına tüp geçişle bağlantılar, hasta odaları, servisler hakkında teknik veriler sundu. Çağlayan’ın “Yeni Nesil Hastanemizde yoğun bakım yatak sayısı 55, hasta odası yatak sayısı 233, sabit pendant yatak odası 34 olmak üzere toplam yatak kapasitesi 322’dir” bilgisini paylaşmasının ardından Rektör Aldemir, yoğun bakım ünitesine aynı kalite ve donanımda 50 kişilik daha yatak ilave edilmesi için yetkililerden söz aldı.

Program, Şantiye Şefi İnşaat Yüksek Mühendisi Handan Uşun’un basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği mekan turunun ardından, ADÜ Restorant’taki öğle yemeği ile son buldu.