Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü toplantıda CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mehmet Cahit Turan'a "2020 Programınızda hızlı tren konusunda Aydın var mı?" sorusunu sordu.

2020 yılı bütçe çalışmaları Mecliste tüm hızıyla sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'ın ulaşım sorunlarını gündeme getirdi. Bülbül, Bakan Mehmet Cahit Turan'a Çıldır Havalimanı ile hızlı tren projelerini sordu. Cumhurbaşkanının Nisan 2018'de Aydınlılara hızlı tren müjdesi verdiğini belirten Bülbül, "2020 programınızda Aydın'a hızlı tren konusu var mı?" diye sordu. 

Bülbül, bütçe toplantıda şu ifadeleri kullandı: 

"Aydın'a yapılacak Çıldır Havaalanı'nın -altmış üç yıldan beri- sivil uçuşlara açılması talebi AKP'nin bütün Aydınlı hemşerilere seçim vaadi olarak kaldı. 2015 yılında AKP'li milletvekili arkadaşlarımız "2019'da Aydınlıların uçma hayalini gerçekleştireceğiz" demişlerdi. Yıl 2019 oldu ama havaalanı sivil uçuşlara açılmadı. Aydın'daki havaalanının düzenleme ve iyileştirmesi yapılarak sivil uçuşlara açılması 2020'de planlanıyor mu?” Ayrıca bir de hızlı tren meselesi var. Cumhurbaşkanı Nisan 2018 tarihinde Aydın'a geldiği zaman ‘Aydın hızlı tren hattını inşa ederek hizmete açacağız’ demişti. 2020 Programı'nızda hızlı tren konusunda Aydın var mıdır? Sayın Cumhurbaşkanının belirttiği gibi, bu programa dâhil edilecek midir?”