Memur-Sen Aydın İl Temsilciği ve Memur Sen’e bağlı sendika temsilcileri Dünya İnsan Hakları Günü'yle ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına Memur Sendikaları Konfederasyonu Aydın Şubesi ve Bem Bir-Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Taşpınar, Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mahmut Sinecen, TOÇ-Bir-Sen Aydın İl Temsilcisi Mustafa Aydoğan ve sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasında, ABD’den Rusya’ya Çin’den AB’ye kadar küresel emperyalizm tenkit edildi.

Basın açıklamasında konuşan Aydın Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül, “Küresel emperyalizm nedeniyle küresel yoksulluk ve açlık büyürken, iç savaşlar ve insani krizler derinleşiyor. Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında zulme karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Memur Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygül basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ABD’den Rusya’ya Çin’den AB’ye kadar küresel emperyalizm, insanlığa ve özelde İslam dünyasına karşı acımasız bir savaş yürütüyor. Küresel emperyalizm nedeniyle küresel yoksulluk ve açlık büyürken, iç savaşlar ve insani krizler derinleşiyor.

Bugün dünyada 66 ülkede savaş ve çatışma yaşanırken ölen her 4 kişiden 3'ünü siviller oluşturuyor. 2018'de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi. BM’nin tespitlerine göre geçen yıl ölen ve yaralanan 24 binden fazla çocuğa karşı ağır hak ihlallerinin nedeni, çocukların savaşçı olarak kullanılması, cinsel şiddete maruz kalması ve hastane ya da okullara saldırılar düzenlenmesidir.

Emperyalizmin kurduğu ya da koruduğu terör örgütlerinin saldırıları sonucunda 2018’de 16 bin kişi yaşamını yitirdi. Nitekim PKK/YPG’nin de, IŞİD’in de arkasında bu güçler var.

Dünyada açlık, yoksulluk ve savaşlar nedeniyle 70 milyon insan mülteci durumunda yaşıyor. Batı’da yükseltilen ırkçılık ve göçmen düşmanı politikalar; göçmenlere sistematik saldırılarla hatta Yeni Zelanda’da olduğu gibi büyük katliamlarla sonuçlanıyor.

Bizler Memur-Sen olarak, dünyanın yaşadığı insani krizin arkasında emperyalizmin sömürü düzeninin olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. İnsanlığın zulümden kurtuluşunun ezilen toplumların ve İslam dünyasının dayanışmasından geçtiğine inanıyoruz.

Bizler, Memur-Sen olarak Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle, bütün vicdanlı insanları, bütün erdemli hareketleri insanlık ortak paydasında mazlumlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz:

Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında zulme karşı durmaya devam edeceğiz.

Emperyalizmin sömürü düzenine karşı direniş ateşini her koşulda harlamayı sürdüreceğiz.

Biz vicdanın sesiyiz. Bütün sesleri sustursalar da vicdanın sesini susturamazlar.

Tarihe ve insanlığa karşı sorumluluğumuz gereği susmayacağız.

Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Filistin zindanlarındaki kardeşlerimiz özgür oluncaya, dökülen kanlar duruncaya kadar mazlumların sesi, çığlığı olacağız.

Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın zulme karşı direnişimiz!”