Karacasu İlçe Hıfzıssıhha ve İlçe Salgın Yönetimi Merkezi  olağanüstü gündemle toplanarak yeni kararları açıkladı. Karacasu’da maske, sosyal mesafe ve sigara yasağı  dışındaki ihlallere en üst sınır olan 3 bin 150 lira ceza uygulanacağı duyuruldu. Ayrıca işletme tesislerinde maske ve sosyal mesafeye uyulmaması halinde de 3 bin 150 lira cezanın uygulanacağı açıklandı.

Hızla artan vaka ve temaslılara ilişkin Karacasu İlçe Hıfzıssıhha ve İlçe Salgın Yönetimi Merkezi olağanüstü gündemle toplanarak toplantıda alınan yeni kararları açıkladı.

Kurallara aykırı davranan ve tedbirlere uymana vatandaşlara yönelik uygulanacak kararlar şöyle sıralandı: 

a-Maske ve sosyal mesafe ihlalleri dışındaki tüm kural aykırılıkları ve belirlenen tedbirlerin alınmamasından dolayı uygulanan idari yaptırım kararlarında para cezalarının Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesinde ön görülen üst sınır olan 3.150 TL,

b) Maske ve sosyal mesafe ihlallerinde 1.500 TL

c) Sigara yasağı ihlallerinde 900 TL,

d) İşletme, iş yeri ve tesis sahiplerinin kendi tesis ve işletmelerindeki maske ve sosyal mesafe ihlallerinde 3.150 TL ceza uygulanacak.

 Ayrıca yol kontrollerinde Denizli'den tarım işçisi getirip götüren işçi servislerinin geliş ve gidişlerinin sıkı kontrol altına alınarak karar ve kurallara aykırı tarım işçisi taşımalarının önlenmesine karar verildi. 

Salgında kritik yerleşim yerlerinin haftada en az 1 kez havadan dezenfektesinin sürdürülüp, ilçe merkezi, Esençay, Yenice. Geyre Mahallelerine ek olarak salgının yoğunlaştığı ve tehlike arz etmeye başladığı Güzelbeyli ve Ataköy Mahallelerinde de havadan dezenfektan yapılacak.  Kendilerinde semptom belirtileri görüp, test yaptırmak için Nazilli'ye gitmek isteyen kişilerin toplu taşıma araçlarını kullanmamalarına; kendisinin veya yakınının özel aracı yoksa test için Kriz Yönetim Merkezine başvurmaları gerektiği duyuruldu.  Pazar yerinin Belediye zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin denetiminin yanı sıra havadan drone ile sıkı denetim altında tutulmasına karar verildi.