Koronavirüs nedeniyle vatandaşların evlere kapanmasının ardından, 65 yaş üstü vatandaşlara da sokağa çıkma yasağı gelince Aydın sokakları bomboş kaldı.

Efeler'de cadde ve sokaklar boş kaldı. Dünya ülkelerinde ölümlere sebep olan korona virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından alınan önlemler kapsamında Aydın'da vatandaşlar evlerine çekildi. Sokağa çıkan vatandaşlar ise ihtiyaçlarını görüp evlerine döndü. Aydınlılar, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan “Evde kal” çağrısına büyük oranda uyum sağlıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle kafe, spor salonu, sinema gibi toplu kullanım alanları kapatıldı, koronavirüs vaka sayısının artmasının ardından da vatandaşlar evlerine kapandı. Sokaklarda gençlerden çok, yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların gezmesi oldukça dikkat çekiyordu. İçişleri Bakanlığı’nın bu gece 24.00’ten sonra 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından da sokaklar tamamen boş kaldı. İstasyon Meydanı, Atatürk Kent Meydanı, Yağcılariçi, Adnan Menderes Bulvarı'nda çok az sayıda vatandaşın bulunduğu görüldü.

EMNİYET BİRİMLERİ 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARI EVE GÖNDERDİ

"Sosyal mesafe" kuralı ve "evinde kal" çağrılarına rağmen yine bazı 65 yaş üstü vatandaşlara karşı emniyet birimleri gerekli önlemleri aldı. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri gerekli bilgilendirmeyi yaparak yaşlıları evlerine yönlendirdi. 

AYDIN HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ! VİDEO İÇİN TIKLA: