Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, çeşitli okullardaki 294 öğrenciye, genel trafik kuralları hakkında eğitim verdi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, ilkokul çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmesini sağlamak ve kazaları önlemek amacıyla eğitimler düzenledi.
Bu kapsamda, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında il merkezinde bulunan; Ticaret Odası İlkokulu, Umurlu Atatürk İlkokulu, Umurlu Fatih İlkokulu ve Fitnat Nihat Azizler İlkokulunda eğitim gören 274 öğrenci ve 20 anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 294 öğrenciye Genel Trafik Kuralları hakkında eğitim verdi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “‘Çocuklar geleceğimizin teminatıdır’ sözünden yola çıkarak güvenli ve mutlu bir gelecek oluşturmak, geleceğin büyüklerini kurallara uyan bireyler olarak yetiştirmek için gerçekleştirilen bu çalışmalar özellikle temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı ve pekiştirildiği dönem olarak değerlendirilmekte olan ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara trafik kültürünün kazandırılmasında en etkin dönem olarak bilinse de, bu dönemde okullarımızda verilen teorik trafik eğitimlerinin kalıcılığı ve etkinliği düşük seviyelerde kalmaktadır. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, ilgili kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir. Trafik Dedektifleri projesi, ülkemizin kanayan yarası olan trafik kazalarının azaltılması için ülke genelinde başlatılmış bir seferberlik ilanıdır” denildi.