Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin yapılmasına sayılı günler kala iş dünyası da heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.  Aydın Genç İşadamları Derneği (AYGİAD) Başkanı Fikret Utku Uyanık, “Güvenli ve ekonomik seyahat bir hak. İhalenin yapılmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Kamuoyunun uzun süredir takip ettiği, daha önce çeşitli nedenlerle yedi kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi, 11 Haziran Perşembe günü yeniden yapılacak. Ticaret ve turizmle uğraşan birçok sektörün tamamlanmasını beklediği otoyol için iş dünyası geri sayıma başladı.

Otoyolla hızlı seyahatin sadece Aydın ve Denizli’yi değil, çok sayıda ili olumlu etkileyeceğini belirten Aydın Genç İşadamları Derneği (AYGİAD) Başkanı Fikret Utku Uyanık, “Aydın-Denizli Otobanı, Burdur,  Isparta, Uşak, Afyonkarahisar ile İzmir’in de buluşmasını sağlıyor. Köprü görevi görüyor. Bizim bu bölgede çok yoğun turizmimiz var. Otobanın açılması, diğer bölgelerden bu tarafa insanların gelmesini sağlayacak. İnşaat sektörü, hayvancılık sektörüyle uğraşanların bizim taraftan alışverişini, ticaretini kolaylaştırıyor. Güvenli ve ekonomik seyahat bir hak. Biz aynı zamanda ulaşım hakkımızı da talep ediyoruz otobanla beraber” dedi.

“AYDIN-NAZİLLİ YOLU ÇİLE OLMAYA BAŞLADI”

Otoyolun zaman açısından da büyük katkılar sunacağını dile getiren AYGİAD Başkanı Uyanık, “Aydın-Nazilli arasında 52 tane ışık var ve artık o yol çile olmaya başladı. Bırakın Denizli’yi, Aydınlı biri Nazilli’ye gitmeye üşenir hale geldi. Aynı şey Nazillililer için de geçerli. Yani birçok anlamda artıları olan bir proje. Günümüzde herkes zamanla yarışıyor. Ayak uyduramıyoruz, yetişemiyoruz birçok şeye. Otobanla daha hızlı seyahat imkanı zaman açısından da bize pozitif olarak yansıyacak” diye konuştu.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

İhalenin bu kez sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Uyanık, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. Şu anda Aydın ve Denizli milletvekilleriyle görüşüyoruz. Biz şu anda otoban ihalesinin pozitif sonuçlanacağını düşünüyoruz. İhalenin yapılıp nihai sonuca ulaşılacağını düşünüyoruz. Ulaşılmadığı takdirde, Ankara’ya gidip istişarelere sürekli devam edeceğiz. Bu yönde çalışmalarımız, hazırlıklarımız yapıldı. İhalenin yapılmasını heyecanla bekliyoruz.”