CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın’daki okulların depreme hazır olup olmadığını Meclis gündemine taşıdı. Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Aydın’da kaç okulda karot testi yapılmıştır?” diye sordu.

Tezcan’ın önergesi şu şekilde:

 Aydın ili birinci derece deprem bölgesinde yer almaktır. Aydın ya da çevre illerde olası bir deprem, telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle özellikle okullarda yapılacak olan güçlendirme çalışmalarının önemi artmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir talepte bulunması halinde, Aydın ilindeki okulların karot testlerinin ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapılabileceğini ifade etmiştir.

Bu açıklamanın ardından AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın  “Aydın İlindeki okullarımızın tamamına yakınının karot testleri zaten yapılmış olup bu testler neticesinde yaklaşık 160 okul için güçlendirme kararı alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımız, Aydın İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürmekte olup, güçlendirme çalışmaları için ilimize ilk etapta 30 milyon lira ödenek ayrıldı. Güçlendirme projeleri tamamlanmakta olan okullarımızın güçlendirme inşaatlarına 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda aciliyet sırasına göre başlanacak olup ilimizde güçlendirilme gereksinimi olan okul binalarının güçlendirilmesinin iki yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır” sözleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

Aydın’da kaç okulda karot testi yapılmıştır?

Aydın’da güçlendirme çalışması yapılacak okullar hangi ilçelerde bulunmaktadır? Bu okulların isimleri nelerdir?

Bu okullarda öğrenim görmekte olan öğrenci velilerine veya okul aile birliklerine bilgilendirme yapılmış mıdır?

Karot testleri sonucu Aydın’da yıkılması gereken okullar var mıdır? Varsa bu okullar hangileridir?