Kuşadası’nda yaşayan Süleyman Arslantürk, bahçesinde zehirli bir yılan buldu. Montivipera xanthina türü Şeritli Engerek olduğu tespit edilen yılan, itfaiye ekiplerince alınarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

Kuşadası’nda yaşayan Süleyman Arslantürk ve eşi Sibel Arslantürk, bahçesinde yaklaşık bir metre uzunluğunda yılan fark etti. Çift, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne durumu bildirdi. Yılanın, Montivipera xanthina türü Şeritli Engerek olan zehirli bir yılan olduğunu tespit edildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Kuşadası İtfaiye Amirliği ekipleri, bulunduğu yerden komşu evin bahçesindeki ağacın dallarına sarılan yılana zarar vermeden yerinden alınması için bir çalışma yaptı. Koruyucu aletlerle yerinden alınan yılan, taşıma kutusuna konuldu. Ekiplerin, yılanı doğal yaşam alanı olan bir yere bıraktığı öğrenildi.

Konu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki birçok yerde görüldüğünde hemen öldürülen yılanlar, zehirli olmasına rağmen bilinçli üyelerimizin duyarlılığı sayesinde kurtarılarak kendi doğal yaşam alanına taşındı. Duyarlı ve örnek davranışları için Arslantürk ailesine, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kuşadası İtfaiye Amirliği’ne ve Prof. Dr. Kurtuluş Olgun hocamıza teşekkür ederiz.

Bu olaydan ders almamız gereken bir nokta vardır. Eğer bu canlıların doğal yaşam alanı olan makilikleri, fundalıkları tahrip etmeye devam edersek, şehrin içinde yılanlar, domuzlar, tilkiler, çakallar, kirpiler ve birçok canlıyla karşılaşacağız. Zaten bazılarıyla şimdiden birlikte yaşamaya başladık. Lütfen bu doğal alanlara çalı, çırpı gözüyle, değersiz alanlar olarak bakmayalım. Tüm bu hayvanların doğal yaşam alanları buralardır. Eğer bu canlıların doğal yaşam alanlarını tahrip edersek bundan en fazla zararı insanlık görecektir.”