Bozdoğan’a bağlı kırsal Güney Mahallesi’nde 4 buçuk ay boyunca çalışan köylüler, mahalleye yepyeni bir cami kazandırdı. İmece usulü toplanan 600 bin lira parayla maliyeti karşılayan vatandaşlar, hep birlikte çalışıp tamir ettikleri caminin 22 Kasım Cuma günü açılışını gerçekleştirecek.

Bozdoğan’a bağlı kırsal Güney Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar gerçekleştirdikleri projeyle tam bir dayanışma örneği sergiledi. Mahallede bulunan eski camiyi tadilat yapmaya karar veren köylüler, önce aralarında imece usulü para topladı. Bununla malzemeleri alıp işçi tutan mahalle halkı, kendileri de gece gündüz çalışıp 4 buçuk ayda camiyi bitirdi. Caminin yapımına toplam 600 bin lira para harcandı.

Köylüler, bin bir emekle yaptıkları caminin açılışını 22 Kasım Cuma günü gerçekleştirecek.

TÜM KÖY SEFERBER OLDU

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mahalle Muhtarı Rafet Koyunlar, “İşçilerin yemeğini her gün bir aile karşıladı. İmece usulü toplanan parayla da işçi ve malzeme masraflarını karşıladık. Kendimiz de gece gündüz çalışarak camimizi bitirdik. Birçok yeri tadilattan geçti ve yepyeni bir görünüme kavuştu. 4 buçuk ayda tamamladığımız yeni camimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.