Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören 2 son sınıf öğrencisinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Sosyal medyada kampanya başlatan öğrencilere, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir sahip çıktı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin koronavirüs testinde, iki öğrenci pozitif çıktı. 
Pozitif öğrencilerin temas ettiği diğer öğrenciler karantinaya alınırken, onlara da test yapılacağı belirtildi. 
Sosyal medyada kampanya başlatan öğrenciler, online eğitim yapmak istediklerini belirttiler. Öğrenciler, Aydın Valiai Yavuz selim Köşger, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı etiketlediler.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “ADÜ’de intörn hekim olan sevgili arkadaşlar mesajınızı aldım. Konu doğrudan bizim alanımıza girmemekle beraber konunun takipçisi olacağımı ve sizin lehinize bir çözüm üretilmesi için çalışacağımı bilmenizi isterim. Hepinize sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sevgili intörn öğrencilerim, konu tarafımızca bizzat takip edilmektedir. Konuyla ilgili tıp fakültesi dekanı ve intörn öğrenci temsilcisi ile telekonferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdik. Çarşamba günü, tıp fakültesi yönetim kurulumuz ve sizi temsil eden intörn öğrencilerimiz ile birlikte bir toplantı düzenleyeceğiz. Mağduriyet ve yanlış bir durum varsa sorun çözüme kavuşturulacaktır” ifadelerini kullandı.