Aydın’da bulunan 113 konutun dahil olduğu, değeri 5 milyon lira ve daha yüksek olan konutlardan alınacak ‘Değerli Konut Vergisi’ yürürlüğe girdi. Aydın’da bu gruba giren mülk sahiplerine tebligatlar yollanmaya başlandı. Vatandaş, evi için belirlenen değere 15 gün içinde itiraz etme hakkına sahip.

Değeri 5 milyon TL ve üstü olan konutlar için getirilen ‘değerli konut vergisi’, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vergi için lüks konut sahiplerine tebligat göndermeye başladı. Mülk sahiplerine iletilen tebligatlarda yapılan değerleme rakamı paylaşılıyor ve ‘değerli konut vergisine tabisin’ deniyor. Bununla birlikte vatandaşa 15 gün içinde itiraz edebilecekleri de belirtiliyor. Söz konusu vergilerin ilk taksiti şubat, ikinci taksiti ağustos ayında ödenecek.
AYDIN’DA 113 KONUT VAR 
Aydın’da değeri 5 milyon lira ve üzerinde bulunan ve vergi kapsamına giren toplam 113 konut var.  Tebligatlar ulaştığında ev sahipleri en az binde 3 yani 15 bin lira olmak üzere biçilen değere göre vergi ödeyecek. 

NE ZAMAN, NE KADAR VERGİ ÖDENECEK?
Evi 5 milyon TL ile 7 milyon 500 bin TL arasında olanlar binde 3, 7 milyon 500 bin TL ile 10 milyon TL arasında olanlar binde 6, 10 milyon TL ve üzerinde olanlar binde 10 oranında vergi ödeyecek.
Vergi biri şubat diğeri ağustos ayı sonuna kadar iki eşit taksitle ödenecek.
Hiçbir geliri olmadığını kanıtlayanlar (ev hanımları ve işsizler) ile SGK’dan aldığı maaşı dışında geliri olmayan emekliler bu vergiden muaf olacak.