Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak tescilleyecek. Bu alanların arasında Aydın'dan Söke’de bulunan Latmos, Efeler ilçesindeki İmamköy ve Gölcük mahalleleri, Kuşadası ilçesindeki Türkmen ve Yaylaköy mahalleleri yer aldı.

Türkiye ve içinde bulunduğu bölgenin, ekosistem bütünlüğü ile biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla 2023'e kadar tüm korunan alanların ülke yüz ölçümünün yüzde 17'sine ulaştırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, "Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nde yeniden değerlendirilmesi yapılamayan veya proje sonrası İl Müdürlükleri tarafından Bakanlığa iletilen korunması gerekli görülen alanlar, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce yeniden gündeme alındı.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak tescilleyecek.

Doğal sit alanı ilan edilecek yerler arasında Aydın ve Muğla illerinin sınırlarında bulunan Latmos (Beşparmak Dağları), Aydın'ın Efeler ilçesindeki İmamköy ve Gölcük mahalleleri, Kuşadası ilçesinde Türkmen ve Yaylaköy mahalleleri de yer aldı.