Aydın Barosu Olağan Genel Kurulu öncesinde yönetim kuruluna adaylığını açıklayan ilk isim Av. Sabri Güleç oldu. Aktif avukatlığın yanı sıra akademik deneyimi de bulunan Güleç, karar alma süreçlerinde avukatların katılımını daha da yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Aydın Barosu Ekim ayında Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. Genel Kurul öncesi yönetim kurulu üyeliği için bazı avukatlar çalışmalarına başladı. 
Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığını açıklayan ilk isim ise Av. Sabri Güleç oldu.
“UZLAŞI KÜLTÜRÜNÜ HAKİM KILACAĞIZ”
Av. Sabri Güleç, “Meslekte 15’inci yılım. Bugüne kadar birçok meslek sorununu yaşayarak tespit etmiş olduk. Yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübeleri, sorunların çözümünde daha etkin bir şekilde kullanmak, genç meslektaşlarımıza bir nebze olsun yardım edebilmek, uzlaşı kültürünü daha hakim kılmak, mesleki dayanışma ve meslektaşlar arasında birlik ve beraberliği daha iyi seviyelere taşımak için Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adayım” dedi.
Karar alma süreçlerinde baro üyelerinin katılımını daha yoğunlaştırmak için çalışacağını ve ulaşılabilir bir yönetim kurulu üyesi olacağını vurgulayan Güleç, “Yaklaşık 8 yıl üniversite hocası olarak oluşturduğum akademik deneyimimi, bugün aktif olarak yaptığım avukatlık mesleğinde, Aydın Barosu yönetiminde yer alarak daha faydalı hale getirmek istiyorum” diye konuştu.
AV. SABRİ GÜLEÇ KİMDİR?
Sabri Güleç, 1979 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini İzmir, Muş ve Kayseri’de tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu.
Stajını İzmir Barosunda yaptı. 2003-2006 yılları arasında İzmir’de, 2006-2011 yılları arasında Aydın’da serbest avukatlık yaptı.
2011 yılında Adnan Menderes Üniversitesinde çalışmaya başladı.
ADÜ’de öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda idari kadroda önemli görevler üstlenen Güleç, Hukuk Müşavirliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı yaptı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Maliyesi Ana Bilim Dalı Maliye Bölümünde yüksek lisans yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tıp ve Sağlık Hukuku alanında yüksek lisans öğrenimine halen devam ediyor.
Ulusal ve Uluslararası birçok sempozyum ve kongreye konuşmacı olarak katıldı.