Manisa’da düzenlenen 13’üncü Kadın Buluşması’na 7 ilin Baro Kadın Hakları Komisyonu temsilcileri katılırken Aydın Barosu’ndan bir temsilci yer almadı. Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’un Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile yaşadığı kişisel sorun nedeniyle temsilci göndermediği iddia edildi.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu, Manisa’da düzenlenen 13’üncü Kadın Buluşması için Aydın’daki STK’lara ve Baro temsilcilerine davet gönderdi. Buluşmaya 7 ilin Baro Kadın Hakları Komisyonu temsilcileri katılırken Aydın Barosu’ndan bir temsilci yer almadı.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'la yaşadığı kişisel sorunlardan ötürü, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt'un Kadın Hakları Komisyonu’nun gitmesine izin vermediği iddia edildi.

SADECE ÇİFTÇİ KATILDI

Davete Aydın Barosu’ndaki görevinden istifa eden Rabia Altuntaş Çiftçi, bireysel olarak katıldı. Baro’nun tavrını eleştiren Kent Konseyi Başkanı Ergünoğlu, “13.Ege Kadın Buluşması Manisa'da. Ege Bölgesindeki 8 ilin sivil toplum kuruluşları ve 7 ilin Baro Kadın Hakları komisyonu temsilcileri var. Sadece Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu temsilcisi  (Davet edilmelerine rağmen) bu buluşmada  yok. Bireysel olarak bize destek olmak için gelen Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı  Sevgili Rabia Altuntaş Çiftçi, desteklerin için çok teşekkür ederiz” ifadeleriyle tepki gösterdi.