Koronavirüs önlemleri kapsamında Aydın Adliyesi’nde çeşitli önlemler alındı. Bina her gün dezenfekte edilirken çalışan personel sayısı azaltılarak nöbet usulü çalışma sistemi getirildi.

Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, Aydın Adliyesi’nde bir takım önlemler alındı. Adliyede, çalışan personel sayısı azaltılarak nöbet usulü çalışma sistemi getirildi. Ayrıca, adliye binası her gün dezenfekte edilirken ön bürolara mikrofon sistemi getirilerek sosyal mesafenin korunması sağlandı.

CEZAEVLERİNDE GÖRÜŞLER ERTELENDİ

Salgına yönelik önlemler kapsamında cezaevlerinde de çeşitli önlemler alındı. Bu kapsamda, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyaretleri de dahil görüşler, özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında ertelendi. Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin zaman kaybı yaşamadan hastaneye kaldırılması talimatı verildi.

Cezaevlerine, yeterli miktarda ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemeleri de temin edilirken açık cezaevinde dezenfektan ekibi kuruldu. Personele maske ve eldiven temini yapıldı.