CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydınlı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a JES’leri sordu. Bülbül, “Sayın Bakanım bir Aydınlı olarak hemşerilerinizin sesine kulak verip Aydın’a sahip çıkmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Aydın’daki jeotermal konusunu gündeme getiren TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül,  Aydınlı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a seslendi.

Bakan Selçuk’u Aydın halkına sahip çıkmaya çağıran Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakan, hemşerimiz Zehra Zümrüt Selçuk; siz Aydın’ın toprağından, suyundan geldiniz. Babanız Sayın Atilla Koç, Eski Aydın Milletvekiliydi ve Kültür Bakanlığı yaptı. Sayın Bakan,
Aydın ölüyor! Türkiye’de bulunan  JES’lerin neredeyse yüzde 58’i Aydın’da. Neredeyse tamamı JES’lerle çevrili olan Aydınlı hemşerileriniz sağlık sorunları yaşıyor. Aydın’ın toprakları verimsizleşiyor, havası zehir saçıyor. Tüm bunlar nedeniyle Aydın halkı JES’leri istemiyor. Yanınızda oturan lisans veren, enerji piyasa düzenleme kurulu ve enerji bakanlığının Aydınla bir sorunu mu vardır? JES’leri denetlemeyen bakanlık yetkilileri Aydın’ı yok mu sayıyor? Sayın Bakanım bir Aydınlı olarak hemşerilerinizin sesine kulak verip Aydın’a sahip çıkmayı düşünüyor musunuz?”