Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP Aydın İl Kongresinde gündeme getirdiği, Aydın'daki 160 okulun depreme dayanıksız olduğu bilgisi tartışma yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, "160 okulun güçlendirme çalışmaları için 30 Milyon TL ödenek ayrıldığını, çalışmanın eğitim öğretim sezonu sonunda yapılacağını” ifade etti. Posacı’ya yanıt veren CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, açıklamanın itiraf niteliğinde olduğunu söyledi.

CHP Aydın İl Kongresinde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'daki okulların depreme dayanıksız olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak talep edilmesi halinde okulların karot testlerini yapabileceklerini belirtti. Çerçioğlu’na cevap, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’dan geldi. Posacı yaptığı açıklamada, "Aydın ilindeki okullarımızın tamamına yakınının karot testleri zaten yapılmış. Bu testler neticesinde yaklaşık 160 okul için güçlendirme kararı alınmıştır. Güçlendirme çalışmaları için ilimize ilk etapta 30 Milyon TL ödenek ayrılmıştır. Güçlendirme projeleri tamamlanmakta olan okullarımızın güçlendirme inşaatlarına 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda aciliyet sırasına göre başlanacak olup ilimizde güçlendirilme gereksinimi olan okul binalarının güçlendirilmesinin iki yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır”dedi. 

Posacı'ya yanıt veren CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, açıklamanın itiraf niteliğinde olduğunu söyledi. Mersin yaptığı açıklamada, "Sayın vekil diyor ki; ” karotlar yapıldı”, varsayalım ki yapıldı, bundan ancak memnun oluruz. Tabi bu arada bu karotları hangi yetkili firmalar, hangi tarihlerde yapmış bunu da bilmek isteriz. Ancak açıklamanın devamı adeta tüylerimizi diken diken eder cinsten; “160 okulda güçlendirme yapılacak” hala “cek” “cak” lar duyduğumuza mı yanalım, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanımızın çıkışıyla 160 okulun çürük olduğunu itiraf etmelerine mi? Sayın vekil: çürük dediğiniz 160 okul hangileri? Bugüne kadar kamuoyuna bu listeyi neden açıklamadınız? Allah vermeye yarın deprem olsa, bir evladımızın burnu dahi kanasa bunun vebalini hanginiz alacaksınız? Bu şehirde yaşayan anne ve babaların çocuklarını bütün gün emanet ettikleri okullarıyla ilgili gerçekleri bilmeye hakkı yok mu? Ayrıca 2 yıl içerisinde güçlendirme yapacağız diyorsunuz. Bu okulları boşaltmayı düşünüyor musunuz? Olacak bir depremde tüm vebal sizindir artık biliyorsunuz. Şimdi buradan Aydın’daki tüm velilerimize seslenmek istiyorum, lütfen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerçekleri sorun “çocuğumu yolladığım binanın durumu nedir? Ya da yetkililer; sizler kamu görevinizi yerine getirin ve bu 160 okulu derhal, bir dakika bile kaybetmeden açıklayın. Kimsenin Aydın’da yaşayan evlatlarımızın canını tehlikeye atmasına müsaade etmeyiz. Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık. Haberiniz olsun" ifadelerini kullandı.