Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, koronavirüs salgını ve ilçede alınan önlemlerle ilgili videoyla açıklama yaptı. Vatandaşları bilgilendiren Atay, ilkokul öğrencilerinin faydalandığı EFESEM online eğitim sisteminde ortaokul ve lise eğitimlerinin de yer alacağını müjdeledi.

Hazırlanan video ile Efeler halkına seslenen Atay, şunları söyledi:  

“Efeler’de yaşayan sevgili yurttaşlarım, hepinizin bildiği gibi Çin’de baş gösteren ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsle baş etmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Efeler Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için tüm personelimizle birlikte seferber olduk. Şunu iyi bilin ki, tüm yurttaşlarımızın birlikte oldukları yerleri, 65 yaş üzeri insanlarımızın sokağa çıkma yasağından önce dezenfekte ettik. Şehiriçi minibüslerimizi, 83 mahallede bulunan bütün kahvehaneleri, camilerimizi, eczaneleri, büroları, sokakta insanların bir arada yaşadıkları bütün alanları ilaçlayarak onların daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarına katkı sağlamaya çalıştık.

65 yaş ve üzeri büyüklerimizin evden çıkmamaları konusunda bir karar alındı. Buna uymamız gerekiyor. Evden çıkmayarak kendimizi daha sağlıklı bir ortama hazırlamamız gerekiyor.

Çocuklarımızla ilgili biz daha EFESEM online eğitim sistemini gerçekleştirmiştik. Sanki bu günleri biliyormuşuz gibi, çocuklarımızın okula gitmedikleri zaman içinde verdiğimiz şifrelerle eğitim çalışmalarına devam etmeleri konusunda onlara yardımcı olmaya çalışmıştık. Aynı şekilde devam ediyor. Eksik olanlar ortaokul ve liseydi. Onların da bir hafta içinde online eğitim sistemine katkı yapması için belediyemiz bir çalışma içinde. Bunu da bir müjde olarak öğrenci ve velilere duyurmak istiyorum.”

Atay, videonun sonunda vatandaşlara evde kalmaları konusunda çağrıda bulundu.