Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Şevketiye Mahallesi’ndeki belediye arazisi üzerine kurulu, içinde ejder meyvesi yetiştirilen serada incelemelerde bulundu.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın tarıma yönelik attığı adımlar bölge halkının takdirini topluyor. Göreve geldiği günden bu yana, ilçedeki üreticilere destek olmak ve kentin tarım ürünlerinin değer kazanması için projeler gerçekleştiren Başkan Atay, Efeler’in tarımına farklı bir soluk kazandırmak için de yeni adımlar atıyor.

“10 YILA KADAR VERİM ALINABİLİYOR”

Efeler Belediyesi, Şevketiye Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait arazi üzerine kurulu serada ejder meyvesi yetiştirmeye başladı. Tropik bitki olan ve ejder meyvesi olarak bilinen pitayanın, yaklaşık bir ay önce dikildiğini paylaşan Efeler Belediyesi’nde görevli Ziraat Mühendisi Gözde Akdağ Genel, “Ejder meyvesi çok yıllık bir bitki olup dikilen fidanlardan 10 yıla kadar verim alınmaktadır. Yaz sezonu içerisinde 4 kez hasat yapılan ejder meyvesi her geçen yıl verimini arttırmaktadır. Tropik iklimi seven bu meyveyi Efeler ilçemizde yetiştirerek, ilçemizin ikliminin tropik meyveler için elverişli olduğunu göstermek ve ejder meyvesini Efeler halkı ile buluşturmak istiyoruz. Ejder meyvesinin beyaz, kırmızı ve mor olmak üzere 3 çeşidi de seramızda mevcuttur. Vitamin zengini olan bu meyveyi Efeler halkına kazandıracağı için başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.