Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlara Sözcü ve Korkusuz Gazeteleri’nin dağıtılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Gazetelerin satın alındığı iddialarını yalanlayan Atay, “Hiçbir ücret ödemedik” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla, 11- 12 Nisan 2020 tarihlerinde Aydın dahil 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Efeler Belediyesi, bu süreçte vatandaşlara  Sözcü ve Korkusuz Gazeteleri’ni dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, gazetelerin satın alındığı yönündeki iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

İddiaları yalanlayan Atay, şu ifadeleri kullandı:

“Efeler halkının ve Sözcü ile Korkusuz gazete sahiplerinin isteği üzerine vatandaşların gazetelere ulaşamaması nedeniyle Efeler’de bulunan dağıtım şirketinin elinde kalan gazeteleri ilçedeki vatandaşlarımıza ulaştırmak için ‘HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN’ aldık. Başka bir gazete sahibinin gazetelerini ‘ÜCRET ÖDEYEREK’ dağıtmamızı istemesi talebini kabul etmedik. Bazı yayın organlarında yer alan Sözcü ve Korkusuz gazetelerini satın alarak dağıttığımız iddiaları tamamen asılsızdır.”

“YEREL GAZETELERİ DE DAĞITALIM”

İlçede yerel gazetelerin dağıtılması taleplerine de yanıt veren Atay, “Bir daha sokağa çıkma yasağı olduğu takdirde yerel gazetelerde dahil olmak üzere, gazete sahiplerinin gazeteleri halka ulaştırabilmeleri için Efeler Belediyesi’ne vermeleri halinde her gazeteyi halka ulaştırmayı görev biliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.