ASKİ Genel Kurulu’nda yol içinde kalan bazı kurak su kuyularının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusu görüşüldü. Cumhur İttifakı buna itiraz ederken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Evrim Karakoz ise, “Burası Yunanistan Belediyesi mi?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) Kasım ayı Genel Kurulu yapıldı. Kurulda, daha önce İl Özel İdaresinin yetkisindeyken ASKİ’ye verilen bazı kurak su kuyularının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusu tartışma yarattı.

Cumhur İttifakı üyeleri su kuyularının Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine itiraz ederek, “Madem İl Özel İdaresi’nden ASKİ’ye devredildi, ASKİ kullanmıyorsa Büyükşehir’e değil, ilçe belediyelerine devredilmesi gerekir” dedi.

Cumhur İttifakına yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Evrim Karakoz ise, “Bu devredilen belediye Yunanistan’ın bir belediyesi mi? Burası sonuçta Aydın Büyükşehir Belediyesi. Kurumlar kendi arasında bir alışveriş yapıyor. Madem bu konuda bu kadar duyarlıydınız, neden zamanında İl Özel İdaresinin malları paylaştırılırken bunları söylemediniz?” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine mecliste tartışma yaşandı. Yapılan oylamada malların Büyükşehir Belediyesi’ne devri kabul edildi.