Aydın Barosu yönetiminde geçmiş dönemlerde yaptığı çalışmalarla tanınan Avukat Rabia Altuntaş, düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı.  Altuntaş, “Baromu en iyi şekilde temsil edeceğimden, cesaret ve kararlılıkla mücadeleden asla kaçmayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Aydın Barosu’nda iki dönem boyunca çeşitli görevlerde bulunan ancak yönetim içinde yaşanan sorunlar nedeniyle istifa eden Avukat Rabia Altuntaş, Ekim ayında yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

İstifasından sonra yine çeşitli alanlarda kendi imkanlarıyla çalışmalar yaptığını, meslektaşlarını ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinlediğini belirten Rabia Altuntaş, “Meslektaşına, demokrasiye, insan haklarına kalben inanarak hizmet etmek, kamuya faydalı olmak için Baro Başkanlığı'na aday olduğumu huzurunuzda gururla açıklıyorum” dedi.  

“BİRÇOK ÇALIŞMADA EMEĞİM VAR”

Açıklamasında daha önceki çalışmaları hakkında da bilgi veren Altuntaş, “Tarihi Cumhuriyet tarihi ile eş değer ve demokrasi kaynağı olan Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine iki dönem seçilme onuruna eriştim. Baromuzun Yönetim Kurulu Üyeliği, Saymanlık ve Genel Sekreterlik görevlerini yürüttüm. Baromu yerelde ve dışarıda birçok alanda layıkıyla temsil ettim. Bir çoğuna sizlerin de şahit olduğu üzere Çevre Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu Koordinatörlüklerinde yürütülen faaliyetler başta olmak üzere Sandık Güvenliği ve bunun gibi bir çok faaliyette, Baromuzun başarılı bir çok çalışmasının altında emeğim vardır” diye konuştu.

“BARONUN OLANAKLARINI KULLANMADIM”

Mevcut yönetime eleştirilerde de bulunan Altuntaş, şu ifadeleri kullandı:

“Yönetim içinde yaşanan sorunlar, mevcut yönetim anlayışı nedeniyle daha fazla huzurlu çalışma ortamımın kalmaması, rencide edecek eylemler ve söylemler nedeniyle, severek ve onurla yürüttüğüm yönetim kurulu üyeliğinden üzülerek istifa etmek zorunda kaldım.

İstifamdan sonra da ilimizde kadın ve çocuk hakları alanında çalışmaya devam ettim. Kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarının sistematik olarak arttığı, her gün yeni bir şiddet haberini aldığımız bu dönemde, biz hukukçulara düşen görevin bilinciyle sorumluluklarımı her zaman yerine getirdim. Yerelde ve  ülke çapındaki kamu oyuna mal olmuş davaları da bireysel olarak takip ettim. Meslektaşları, baro odalarını ziyaret ettim. Sorunları, temenni ve isteklerini dinledim. Bu süreç içerisinde tüm çalışmaları kendi şahsi imkanlarımla gerçekleştirdim. Baronun olanaklarını, sosyal medya sayfalarını, çalışan desteğini kullanmadım, makam aracı ile gezmedim ve mali kaynaklarını kullanmadım. Bundan onur duyduğumu bildirmek isterim.”

“MESLEKTAŞLARIMI ZİYARET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Meslektaşlarının görüş ve önerilerini dikkate aldığını ifade eden Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstifamdan pandemi sürecine kadar geçen dilimde gidebildiğim kadar merkezde ve ilçede meslektaşlarımı gezerek sorunlarını nasıl bir baro istediklerini dinledim. Tarafıma yapılan eleştirileri kendimi irdeleme açısından mutlulukla karşıladım. Çünkü ben o ya da bu görüşün, o ya da bu grubun değil Aydın Barosundaki tüm meslektaşlarımın her zaman yanında ve sorunlarını çözmek için, tüm meslektaşları kucaklayacak şekilde bir yönetim anlayışı için yola çıktım. Bu süreçte beni kucaklayan,  görüş ve önerilerilerini sunan, yine eleştirilerini açık yüreklilikle yüzüme ifade eden tüm meslek büyüklerime ve meslektaşlarıma teşekkür ederim. Açıklamamdan sonra da pandemi nedeniyle ziyaret edemediğim tüm meslektaşlarımı ziyaret etmeye, görüş öneri ve eleştirilerini dinlemeye devam edeceğim. “

“BAROLAR ŞOV YERİ DEĞİL”

Bir kadın olarak da baroyu temsil etmekten onur duyacağını söyleyen Altuntaş, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Yıldırma, heves kırma, güçlük çıkarma ve boyun eğdirmeye yönelik bir rekabet anlayışıyla kadına karşı mücadeleye artık bir son verilmesi, kadının temsilde yer aldığı özveri, uyum, yardım birbirine saygı gibi bütünleştirici değerler üzerinden bir yönetim anlayışının hakim olması için, baroma ve meslek örgütüme, meslektaşlarıma hizmet etmek, onların yararına bir çok projeyi hayata geçirmek; başkanlık makamının ve baroların birilerinin siyasi kariyer hesapları yapacağı şahsi şov yeri olmadığının bilinciyle meslektaşına, demokrasiye, insan haklarına kalben inanarak hizmet etmek, kamuya faydalı olmak için Baro Başkanlığı'na aday olduğumu huzurunuzda gururla açıklıyorum.

Baromu en iyi şekilde temsil edeceğimden, Atatürk' ün ilkeleri ışığında hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığının sağlanması, hukuk ve insan hakları ihlallerine tanıklık etmeksizin olması gereken şekilde cesaret ve kararlılıkla mücadeleden asla kaçmayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”