Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu toplandı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Barış Altıntaş başkanlık yaptı. Toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.

Mecliste, doğalgaz için kazı bedeli ve harçların kaldırılmasıyla ilgili konuda söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Enerya’nın en yoğun yatırım yaptığı ilçelerden biri olarak Kuşadası’nda Enerya’nın yatırım planlaması içindeki bütçe kalemlerinde bu tip ücretlerin ödenmesi onların yatırımını zora sokan bir konu değil. Onların bozdukları yeri biz yapalım diye anlaşma yaptık. Bundan da çok memnunlar. Maliyeti miktarına yapıyoruz. Burada verilmiş hasarın bedelinin alınmayacak olması, ben bir hukukçu olarak söylüyorum; mümkün değil. Bu pasif olarak özel bir şirketin cebine para sokmak demektir. Biz belediyeler olarak zaten zordayız. Neyin parasını almayacağız? Eğer AK Parti’li meclis üyesi arkadaşlarım, Kuşadası gibi diğer ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı noktasında aktif rol oynamak istiyorlarsa, hükümet merkezinde bizim önümüzün açılmasına bir çok olayda açılmasına vesile olsunlar. Ben burada zor bir ekonomiyle belediyecilik yapmaya çalışırken, hasar bedeli almayacağım. Hangi parayla yapacağım? Bir kez daha söylüyorum. Enerya’yı zora sokan bir şey değil bu” dedi.

ALTINTAŞ BAŞKANLIK YAPTI

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumuna Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Barış Altıntaş başkanlık yaptı. Dün Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay tarafından başkan yardımcılığı görevinden alınan Altıntaş, bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık etti.

Öte yandan, meclis salonuna gelen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın bir süre sonra toplantıdan ayrılması dikkat çekti.

Toplantıda diğer gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.